Vélemények Cocker Spánielről?
Nekem egy 3 éves angol cocker spániel szukám van, és azt kell mondanom, hogy ennél jobban nem is választhattam volna. Nulla kutyás tapasztalatom ellenére tökéletes kutya számomra, bár nyilván a pörgése némely embernek sok lehet. Kicsi kora óta semi gond vele, nem rombol, nem ugat, nincs "bosszú". Nyilván ez nem véletlen, le van mozgatva, tanítva van, foglalkozva van vele és a következetesség alap dolog. Jelenleg agility-re járok vele, nagyon ügyes, gyorsan megérti a dolgokat, ugyanúgy, ahogy az itthoni trükktanulásnál. Az enyém 10 kg, a szukák ugye kisebbek, de ő egyébként is leheletnyit kisebb, mint a standard. A természete valami csodálatos, ragaszkodó, bújós, szeretetreméltó, nagyon játékos. Van két macskám mellette, velük is remekül kijön, sőt pár hete egy 6 hetes kiscica volt nálunk ideiglenesben, vele teljesen máshogy viselkedett, bármit eltűrt neki. A szőrét ápolni kell, sokan nyíratják, de ez tönkreteszi a szőrét hosszú távon, bár tény, hogy nincs vele annyi gond. Én hetente 2, van hogy 3 alkalommal fésülöm, de ez gyorsan megvan, ha rendszeresen megteszi az ember.
Összeségében én imádom, biztos, hogy lesz még spánielem, de rábeszélni senkit nem szoktam. Csak az vállalja (bár ez a legtöbb kutyára igaz), akinek van türelme, ideje, kedve napi szinten foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!