Hülyeség lenne? Mit tehetnénk?
Ne haragudj a többi válaszolóra...
El sem tudod képzelni, hogy az állatmentőknek milyen nehéz folyton a felelőtlenül "csak egy almot akartam, de már nagyok, ha nem viszik el őket, kinyírom mind!" almokat menteni, mikor minden menhely telítve van kölyökszezonban...
Én megértem őket, nem lehet ép ésszel kibírni ezt, az emberi "hülyeség" határtalan, ezért van ennyi szenvedő állat a földön.
Azért írtunk ilyen stílusban, mert feltételeztük, hogy ha állatmenhelyről fogadsz örökbe kutyát, akkor tisztában vagy azzal, hogy azok a kutyák, akiket kidobnak milyen körülmények között élnek. És te ezeknek a kutyáknak a számát akarod szaporítani, azzal, hogy kicsiket gyártasz.
És igen, ez már szaporításnak minősül. Hiába beszélünk egy alomról, csak azért mert "Fifikének meg kell tapasztalnia az anyaság örömeit". Ezt nevezik nem hivatalosan hülyeségből szaporításnak.
És hidd el nagyon sok hivatásos szaporító fajtamentőktől fogad örökbe, aztán halálba elleti a kutyáit, mivel így még a "tenyészállat" sem kerül pénzbe, így még több marad a zsebükben. Erre is ugrunk itt néhányan.
Az én személyes véleményem pedig tényleg az, hogy szégyelld magad, hiszen éppen szerződést kívánsz szegni és a felelőtlen szaporítással pont azokat köpöd szembe, akiknek a kutyátokat köszönhetitek, akik pénzt, energiát és időt nem kímélve próbálnak jobb életet biztosítani az éppen akár szaporítóktól mentett állatoknak.
Emellett úgy gondolom, ha kutyát fogadsz örökbe, akkor az a MINIMUM, hogy tájékozódsz előtte a felelős állattartásról, tehát tisztában kell legyél az olyan fogalmakkal, mint: szaporítás, ivartalanítás szükségessége stb...
Most sem értem, hogy ahhoz, hogy valaki kocsit vezessen át kell esnie egy orvosi alkalmasságin, le kell tennie eü vizsgát, elméleti és gyakorlati vizsgát, de ahhoz, hogy 10-15 évig egy élő és érző lény gazdája legyen semmi sem kell. Szomorú, nagyon szomorú.
Bemásolom a kérdező privát üzeneteit:
"Nem "gyártok kicsiket", mivel még nem is ivarérett a kutyám, csak megkérdeztem, hogy ezt lehet-e vagy nem. Ismerőseim is beleszerettek a fajtába, és gondolom, így olcsóbb lett volna nekik is, nekem pedig nagy megnyugvás, hogy jó helyre kerülnek a kicsik."
Tehát ismét kiderült, hogy az emberi aljasság határtalan, az állatvédőktől ingyenesen megkapott kutyát szaporítani akarja, hogy az ismerősei olcsó kutyához jussanak.
"Látom te meg egy állatkínzó vagy, egy kulturálatlan. NEM IVARÉRETT A KUTYÁM. KÉRDEZNI CSAK TÁN LEHET, ELVÉGRE EZ AZ OLDAL AZÉRT VAN ÉS NEM AZÉRT, HOGY TE ITT MINDEN ÁRTATLAN EMBERT LESZAPORÍTÓZZÁL. Ellési veszélyek? Szegény még nem is ellett, te óvodás, de úgy látom, kérdezni sem lehet, mert rögtön szaporító vagyok."
Bocsánatot kérek a kérdezőtől. Igaza van, ő tényleg nem szaporító. Ő csak egy leendő szaporító és akkor is szégyellje magát!
Menhelyen, ahonnan elhoztad a kutyádat, nem láttam, hogy MENNYI ESÉLYTELEN KUTYA VÁR MÉG GAZDÁRA???? Bármelyik menhelyre mész, százával vannak SZÉP, OKOS, CUKI, ARANYOS kutyák, akik gyakran ÉVEK ÓTA várnak megmentőre, nagyon gyakran EGÉSZ ÉLETÜKET OTT TÖLTIK.!
Ha a haveroknak óccsófajtiszta kutya kell, húzzanak el egy menhelyre, labi mentéshez, facom tudja. Ha viszont LABRADOR, akkor gyűjtögessenek egy SZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ EEEEEZER ft-ot érő IGAZI LAAAAAAAAAABRADORRA, világos?????
Csak a budaörsi menhelyen van legalább 120 kutya, mindenféle keverékből, szépek, okosak, FIATALOK, s senkinek nem kellenek!!!
Azért írnak sokan ilyen stílusban, mert rengeteg ember így gondolkozik és felelõtlenül vállal be keverék kiskutyákat. Miattuk vannak tele a menhelyek...
Egyértelmū kellene hogy legyen minden kutyatartónak milyen káros ez, de sajnos nem az.
Csak gondolj bele mennyit dolgoznak a fajtementõk, mire megfelelõ otthon tudnak találni 10 kutyának. Semmi szükség arra, hogy egy megmentett kutyának még 10 kölyke szülessen, akik ugyan olyan sorsa fognak jutni, mint az összes többi a menhelyen.
Igen, hülyeség lenne. Azt a papírt azért íratják alá, hogy megelőzzék a felesleges szaporulatot!
Nézz már körbe a menhelyeken, azért van tömve minden kennel gazdára váró kutyákkal, mert az emberek nem képesek felelősségteljesen gondolkozni.
Az én kutyám is írtó cuki, és biztosan álomszép kutyái lettek volna, de akkor is ivartalaníttattam, mert nem akartam beállni ebbe a sorba...
Én mentem a kutyákat, nem szaporítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!