Kutyánál ösztönszerű viselkedést neveléssel meg lehet szűntetni? Bizonyos típusú kutyák belehemperegnek az ürülékbe, ha találnak. Erről le lehet szoktatni?
Gondolok a labrador és golden retriver fajtára, de úgy tudom sok kutya csinálja ezt, azt hiszem azért, mert vadászkutyák és azt tanulták, hogy ezt kell tenniük, mert akkor a szaguk nem árulja el őket.
Lehet más magyarázata van ennek, a kutyákhoz nem értek, csak ez érdekelne, hogy le lehet -e őket szoktatni erről a viselkedésről pl. úgy, hogy amikor belefekszik, abban a pillanatban valami kellemetlen hatás érné, aki neveli, ő tenne valamit vele.
Természetesen nem szeretem az erőszakot, csak érdekel ez a kérdés.
Igazából nem is tudom én csak úgy hallottam hogy ösztönszerű viselkedés...
Nem szoktatható le olyan szinten hogy bármikor ha alkalma lenne rá akkor se csinálja, soha?
Igazából nekem nem volt ilyenem, de ezen az oldalon írtak róla
Kb ugyanazt amit én, figyelemeltereléssel próbáld vagy pedig fujjogj neki
Köszönöm, elolvasom.
Igazából abban reménykedtem hogy létezik valamilyen csodamódszer amivel le lehet szoktatni olyan szinten, hogy ha szabadon van és nincs mellette senki, megtehetné, ne tegye meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!