Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a kiskuty...

Hogyan szoktassam le a kiskutyát a harapásról?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hetes Staffordshire terrierem. Iszonyú akaratos. Eddig ha rosszat csinált elég volt mondanom, hogy Nem szabad!, és abbahagyta. Újabban elkezdett harapni, és hiába szólok rá, nem hagyja abba, ráadásul baromi erősen harap, és nem is akarja elengedni a kezemet ilyenkor. Legutóbb mikor nem engedte el, muszáj volt elkapnom a nyakán hátul a bőrt, és úgy hátrahúzni a fejét, így sikerült, de azonnal ment volna rá arra a kezemre, amivel leállítottam. Mivel szoktathatnám le erről?
2015. júl. 11. 20:37
1 2
 11/11 NoHead Dog ***** válasza:

Az én mocskom is harapott, mint a rosseb: keresztanyám elzavarta, hogy ne kunyeráljon, erre felmászott az ölébe, és úgy megharapta a száját, hogy ömlött belőle a vér. Nagyon szocializálatlan volt, a régi helyén mindent lehetett, le se kullantották; ez lehet a tiéddel is. Egyedül maradt, az anya ugye nemigen játszik vele, marad a féktelen vadulás.

Tőlem kapott pár "harapást": amikor bevadult, elborítottam, és úgy tettem, mintha a nyakbőrét ráznám a számmal :D Persze nem haraptam meg, csak az ajkaimmal csíptem össze, de olyan hisztit rendezett, hogy ihaj. :D Ne tűrd a bunkeszozást, viselkedj "anyakutyaként". :)

A boxer pedig hadd tegye helyre, így tanul, formálódik. Az én idősebb szukám regulázta igazán, ezért jó, ha van felnőtt kutya, amikor a családba kerül egy kölyök: amolyan tanítószerepet vesz fel tudtán kívűl, hiszen egyik felnőtt kutya sem hagyja, hogy egy kis földszintes vakarcs szekálja. :)

2015. júl. 12. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!