Tényleg nem előnyös csontot adni fogváltáskor?
Nyugodtan kapjon néha csontot, nem is árt ilyenkor egy kis kalciumpótlás, csak egyszerre ne sokat, meg ne legyen a napi menü része, ha amúgy jó tápot kap, inkább csak nasi legyen. Onnan tudod, hogy sokat sikerült egyszerre odaadni neki, hogy a kutya fehéret kakál tőle, esetleg rögtön fehér port, vagy rosszabb esetben konkrét székrekedése van.
Én valami csirkével indítanék, nyakkal, lábbal, vagy farháttal, de semmiképpen nem főzve. Úgy ugyanis sokkal keményebb a csont, nehezebb elrágni, nehezebben emésztődik meg, és hajlamos szilánkosra is törni, ami sérüléseket okozhat odabent. Ha nagyon parázol a betegségektől, forrázd le a cuccot, de a csontos rész ne főjön meg, ha nem muszáj.
Köszönöm a válaszokat! Akkor a főzés elvetve, csak azt gondoltam az elején úgy kéne indítani... de persze értem, tudom hogy nyersen máshogy törik.
Heti egy alkalommal kapna körülbelül, inkább kevesebbszer, többször nem. Egyelőre táppzunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!