Nem akarja megváltoztatni, hanem aggódik, hogy miért ilyen passzív a kutya. De atlagos gyakoris letedre a legrosszabra gondolsz.
2015. júl. 9. 14:21
12/19 anonim válasza:
ma 14:21
Az, hogy aggódik, egy dolog. Gondolom, neki a rotikról más az elképzelése. Mint oly sok embernek. Fajta = ugyanazon viselkedés. De ez nem így működik.
2015. júl. 9. 15:24
13/19 anonim válasza:
A fajtától függetlenül minden kutyának saját személyisége van. A tiéd barátságosabb, de ez nem azt jelenti, hogy ha veszélyben lennél nem védene meg! Az őrző-védő célra tenyésztett kutyák között is gyakran előfordul, hogy tanítani kell őket erre a viselkedésre. Sok múlik a szülőkön is. Azok a kutyák, akiknek a szüleik őrzés-védésben is jeleskednek, sokkal inkább fogékonyabbak erre, és akár tanítás nélkül is már egészen kis korukban megfigyelhető ez a viselkedés náluk. Nekem most cane corsom van, de előtte voltak Rottweilereim is. A corsom 3 hónaposan már nem engedett be idegent az udvarra és jelzett, ha jöttek hozzánk. Őt inkább arra tanítottam, hogy maradjon nyugodtabb ilyenkor, így se nem passzív, se nem túl agresszív az idegenekkel szemben. Egyébként én már kis korában elkezdtem a kiképzésüket, de még ilyenkor sem késő. A kiképzést ha nem ismerjük vagy nem tudjuk hogyan kell, akkor jobb ha egy kiképző végzi, akinek ez a dolga, mert az sem jó, ha túl agresszív lesz utána a kutya.
2015. júl. 9. 15:30
14/19 Moroi válasza:
Kérem, tapsoljunk meg egy újabb felelőtlen embert, aki úgy gondolta felesleges utánanéznie egy olyan fajtának amivel sokat kell foglalkozni hogy ne egy őrjöngő vadállat legyen. Fiam/lányom, én a helyedben rohamosan utánajárnék ennek a fajtának a tulajdonságairól, mielőtt elszabadul felétek a pokol!
2015. júl. 10. 02:26
15/19 anonim válasza:
Ha valaki megáll a kapudba vagy bedob a postaládádba levelet szórólapot vagy vendéged érkezik akor ugat ? ha nem akkor szabadulj meg etöl a kutyától mert ez egy élő pénz zabáló játék. Elmondom a többi okosnak a kölyök kutya ami 3 hónap körüli az is jelez de egy másfél éves ? itt gond van kérem !
2015. júl. 10. 16:18
16/19 anonim válasza:
Nem az a házőrzés, hogy minden járókelőt, kutyát, postást megugat. Az lenne a házőrzés, hogy ha idegen menne be a kertbe, házba, a kutya lefogja. Ha a gazda engedi be az idegent, akkor nem is kell, hogy érdekelje a dolog.
2015. júl. 10. 16:50
17/19 anonim válasza:
Kedves Moroi!
Az én kutyám nem őrjöngő vadállat. Én a tenyésztésének megfelelően alkalmazom. Az éjszakákat leszámítva egész nap foglalkozva van vele és tanítva van. Jelző és házőrző kutya, valamint családtag. Jelez ha jön valaki, de ha rászólok szó nélkül indul hátra a helyére. Egy kutya ha megfelelően van nevelve, stresszmentesen tartva és a mozgásigényeit kielégítve, akkor sosem szabad, hogy őrjöngjön. Az enyém pedig nem is teszi! 20 éve foglalkozom kutyákkal és képzésükkel, főként házőrzőkkel és egyszer sem történt olyan, hogy valakit súlyosan megharaptak volna. Engedély nélküli behatolót lefogják, de nem tesznek kárt az emberekben.
A harci kutyáknak pedig csak a hírük rossz, de megfelelő tanítással házőrző, vagy csak egyszerűen egy kedves családtag is lehet belőlük. Ki mit szeretne, minden kutya formálható, tiszteletben tartva a személyiségüket és kihasználva az ösztöneiket.
De erről nem vagyok hajlandó vitatkozni, de jó lenne ha az emberek is tiszteletben tartanák mások véleményét és nem mindig csak az új divatot követnék a kutyanevelésben.
2015. júl. 10. 17:30
18/19 Moroi válasza:
Kedves utolsó, voltaképpen erre próbáltam utalni, isten tudja miért, félreértetted. Mind láttunk már Rottweilert rossz kezekben felnőni, és mind láttuk hogy mi lett a vége. Nekem Bullterrierem, pitbullom és Rotim és volt/van. Biztos kezekkel felneveltem őket és varázslatos kutyák lettek. A kérdezőtől abszolút az jött le nekem hogy nincs tisztában a kutyával. Még mindig nem jöttem rá, miért emelted ki az én "nevemet"
2015. júl. 10. 21:39
19/19 anonim válasza:
Bocsi, félreértettelek. :) Azt hittem a 13- mas válasz miatt írtad ezt. De egyetértek veled, ezek a fajták rossz kezekbe nem valók, csakis határozott, erős embereknek, akik ismerik a kutyákat és nem csak most kezdenek barátkozni velük. Sajnos én is találkoztam már sok olyan emberrel, aki csak a kutya külseje miatt döntött egy-egy fajta mellett és csodálkozott, hogy nevelés nélkül, varázsütésre nem olyan amilyet szeretett volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!