Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki tud segítsen! Járt e így...

Aki tud segítsen! Járt e így valaki esetleg?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy 3 hónapos kan kutyát a nagy mellé eddig jó is a dolog. de mikor kapják a kaját először mindig a kicsinek adok, de mihelyt kap a nagy is a kicsi a sajátját otthagyja és pimaszkodik a naggyal az meg persze morog rá és meg is szokta kapni nem erősen de sose lehet tudni!
2010. márc. 3. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy megkapja. Így tanulja meg a kicsi, hogy mi az ővé, és mi a nagyé, és hol is a helye a rangsorban.

Én a nagynak adnék először, elvégre ő előbbre van a rangsorban, mint a kicsi.

2010. márc. 3. 22:57
 2/8 A kérdező kommentje:
én is így kezdtem de az még rosszabb volt
2010. márc. 3. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Te legyél sokkal határozottabb, és ne enged a kicsit a nagy ennivalójához!
2010. márc. 3. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell határozottabbnak lenned, a kicsinek meg kell tanulnia, mi az övé, és mi nem. Nekem igaz, nem kutyáim, hanem nimfapapagájaim vannak, viszont ugyanez a jelenség itt is megvan, de határozottnak kell lenni, és megtanulják.
2010. márc. 3. 23:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen természetes. Nálunk is ez van. A kicsi 3 hónapos. Nálunk a nagy eszik először, azt is csak a "mehetsz" parancsra. Megy oda a kicsi, de amindig le van morogva, így néhány nap után nem próbálkozik - olyan intenzíven :o) Aztán a kicsi kap, a nagyot meg elküldöm a helyére, h ő se zavarja a kicsit.

Mind a kettőnek meg kell tanulnia részben egymástól (pl. morgás) részben a Te viselkedésedből és hozzáállásodból.

A nagy meg morogjon ha akar, a kicsi meg rájön előbb utóbb h hol a helye. Nem hinném h kárt tenne benne - akkor már az elsőnél megtette volna. Lesz majd egy olyan nagyobb, igazi odakapás amiből a törpicsek végleg megtudja hol a magyarok istene...és ezzel lerendezik. Ezt egymás között kell nekik megtenni.

2010. márc. 3. 23:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a pici a dominánsabb, csak még nem elég erős a nagyot helyre tenni. Nem jó ötlet volt másképpen is megpróbálni, mert ezzel kicsit összezavartad őket.

Egyenlőre neked kell a karmester szerepét betöltened, és levezényelni az etetést. Ahogy az előttem szóló leírta.

2010. márc. 4. 04:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Én az enyéimnek mindig egyszerre adtam.

Egyszerre vittem ki a tányérokat, hogy lássák mindketten kapnak. Letettem a nagyét, aki leült a tányérja mellé, és várta a parancsot. Kb. 2 méternyire letettem a kicsiét, és engedtem, hogy egyen. Visszamentem a nagyhoz, és neki is engedtem.

Ha a kicsi bepróbálkozott a nagynál, akkor visszaküldtem a saját tányérjához.

Ennyi. Pár nap alatt megtanulták.

2010. márc. 4. 11:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos információkat!
2010. márc. 4. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!