Uszítottátok már a kutyátokat más állatra?
Megbántátok utána?
Én a múltkor döbbentem meg magamon. Imádok minden állatot, sose bántanék szándékosan egyet se. De sétálni voltam a kutyámmal, és kiugrott elénk az ösvényre egy pocok, pont a lábam elé. Kicsit meg is ijedtem, hogy mi mozog ott előttem, hátraugrottam és reflexből, gondolkodás nélkül elkiáltottam magam, hogy fogd meg! A kutya (terrierszármazék) persze azonnal elkapta a szegény pockot és egy mozdulattal végzett vele.
Iszonyúan szégyelltem magam utána, megsirattam szegény kis pockot... Valószínű, hogy a kutya akkor is elkapta volna, ha én nem uszítom, de rémes érzés volt.
Régebben, mikor a környék összes kóbor macskája a mi udvarunkba járt társadalmi életet élni, párszor előfordult, hogy "rájuk küldtem" a kiskutyámat, de csak akkor, ha garantáltan esélye se volt utolérni őket, csak jól szétugrasztotta a bolhás bandát. El is mentek máshova.
El tudtok képzelni olyan szituációt, hogy más állatra uszítsátok a kutyátokat?
Na, én meg pont a repülő rovarokról tiltom őket a leghatározottabban. A kis oktalanok nem tudnak különbséget tenni a molylepke és a darázs között, nem hiányzik nekem egy gégemetszés.
Amúgy rendszeresen egerésznek, de nem az én égiszem alatt. A kis terrier kígyót is fogott már, szerencsére a sikló túlélte a dolgot. Olyan villámgyors, hogy nem mindig tudok időben közbelépni.
Azon lepődtem meg, mikor régebben a macskánk elkapott egy madarat, a madár sírt, csipogott, mire az összes kutya gyilkos dühvel vetette rá magát a macskára. Az azonnal látta, hogy gubanc van, elhajította a madarat és rohant az életéért. Pedig amúgy világi haverok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!