SeriousGirl kérdése:
Miért viselkedett így velem az ismerősöm kutyája?
Figyelt kérdés
Párszor voltam az egyik ismerősömnél,aki kertes házban lakik és a kutyáját(keverék) a kertben tartják.Soha nem ugatott meg, csak hosszasan nézett.Kíváncsian méregetett. Két érdekességet említenék. Mindig a lábam közé dugta az orrát, a másik ami a kérdésem lényege lenne, hogy amikor haza akartam menni, a kutya némán utamat állta, és nem akart elengedni. Folyton úgy állt, hogy ne tudjak továbbmenni. Ennek van valami lélektani háttere, a kutya érezhetett valamit, amit mi nem? Amúgy az ismerősöm férfi. Valaki szakértő tudna rá valamit mondani?2015. júl. 4. 11:24
1/7 anonim válasza:
Első esetben csak szagmintát vett a kutya rólad. A hazamenetelkori viselkedés pedig sok kutyánál előfordul, amikor idegen akar kimenni a területükről. Ha egyedül akartál távozni, a kutya csak a dolgát végezte.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazából a kutya többször is szagmintát vett,és az ismerősöm is velem volt, mert ő kísért ki és vitt is haza.Neki kellett kézen fognia engem és úgymond, sietni velem a kapuig.De ez minden alkalommal így volt. Ezért nem értem.
2015. júl. 4. 12:32
3/7 anonim válasza:
Akkor az ismerősöd is hülye a kutyatartáshoz hallod. Mi az, hogy kézen kellett fognia és futni veled a kapuig? Normál esetben szépen rámordul a kutyára, hogy elég lesz, és a kutya kezes báránnyá változik, vagy minimum békénhagy titeket.
4/7 anonim válasza:
Mert neveletlen. Lélektani háttér az, hogy az ismerősöd baszott bármit is tanítani a kutyának, hogy mit szabad és mit nem, így most azt hiszi neki mindent lehet. Nem lepődnék még ha félne a saját kutyájától, abból kikövetkeztetve, hogy ahelyett hogy rászólna, inkább szó szerint kimenekít...
5/7 A kérdező kommentje:
Állítólag foglalkozik a kutyával, de hogy milyen értelemben...mert nekem magyarázta egyszer, hogy olyan lehangolt a kutya...hát, nem tudom...
2015. júl. 4. 13:21
6/7 anonim válasza:
Ha szabadon van,és nem támad meg,akkor nincs mitől félni,bár sunyi is lehet. :))
7/7 A kérdező kommentje:
Szabadon van és egyáltalán nem támadott meg :) bár a gazdája után el tudom képzelni,hogy sunyi....
Amúgy azt hallottam a kutya átveszi a gazdája jellemét,és hangulatát,nem tudom,mennyi igazság van benne...
2015. júl. 4. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!