Gennyes seb kezelése kutyánál? Van egy seb a kutyám oldalán, egy picit gennyezik, úgy látom, nem tud a genny nem tud kijonni. Mit tegyek rá, mit csináljak?
Az én kutyám is hasonló helyzetben volt tavaly és mire másodszor elvittem egy állatorvoshoz(mivel egyáltalán nem gyógyult csak bűzölgő genny volt állandóan) azt mondták rákos és 1-2 hónap múlva el kell altatni vagy belehal de fájdalmasabban. Valószínűleg nem szenvedett sokat végül mert pár hétre rá magától meghalt egy reggelre.
Ne várd ezt meg ha szereted mondd meg a dokinak h igenis ez a dolga, hogy csináljon valamit vele.
Sajnálom ami a kutyusoddal tortént. :-(
Az én kutyusomnak egy nagy tályog volt az oldalán, az fakadt ki, a seb szépen, szárazra gyógyult, aztán most egy picit kezd gennyezni. A seb alatt mindig kemény volt neki,amióta kámforos krémmel kenem, felpuhult, de most meg bordópiros, félek, hogy kifakad, vagy az csak jó lenne?
Próbáld óvatosan megnyomkodni oldalról, tényleg gyengéden, nehogy befelé fakadjon ki. Átmeneti megkönnyebbülést hozhat a kutyának, ha nem feszíti a genny.
Ha viszont valami idegen test (tüske, toklász) van a kutya bőre alatt, akkor hiába várja az állatorvos, hogy majd a kámforos kenőcstől helyrejön. Fel kell nyitni, kipucolni, antibiotikumot adni neki. Csapj az asztalra, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!