Csirke farhát vagy prémium kutyatáp? Melyik a jobb?
Miért nem szabad neki csirkét adni?Ezt nem is tudtam.
A mi Roxy kutyánk gyakran eszik csirkét... o.O
Prémium kutyatáp.
Nem mindig az a jó táp ami arany keretes, piros, sárga zöld, lila csillogó...van fehér zsákos kutyatáp ami egyenértékü azokkal és olcsóbb is.
Nem tudom a nevét mert Royal Canin Mobility van most nekünk télire de nyárra azt vesszük majd.
Csirke farhát legnagyobb része csont. Semmi tápanyag.
Ha hússal akarod etetni, akkor húst kell kapnia, nem csontot.
Egyszer én is kitaláltam, hogy farháttal etetek. Egy hét után csontsoványak voltak a kutyáim, pedig annyit ettek belőle, hogy majdnem kidurrant a hasuk.
Nekünk kiegészítőnek kell adni csirkefarhátat. Alap kajának tápot kap. Csak mivel növésbe van és nagy testű kutya lesz, fontos számára, hogy kapjon farhátat is ( heti 2-őt kap).
Moszkvai őrkutyusról van szó.
Megmondod nekem, miért fontos a növekedéséhez?
Nekem is van nagytestű kutyám (72 centi), másfél éves koráig nem látott mást a tápon kívül. Ő lett a legnagyobb és a legizmosabb a tesói közül.
A farhát:
1. önmagában kevés, ki kell egészíteni teljes értékűvé
2. kiegészítve (ne kérdezd mikkel, erre nincs kényelmes ismeretszerzési mód egy kérdéssel, hanem olvasni kell sokat), nyersen jobb
A kutyatáptól fogköves lesz, sőt, annak összetétele, alapanyage sem feltétlenül egészséges a kutya emésztőrendszere számára (aki mást állít az 99.9999% hisz, nem tud, amint biológus laborral, máris szavahihető). A fogkőre lehet kapni szintén mesterséges vackokat, pl. bőrcsont 10+eft/kg áron, amiért a legdrágább hentesáru is bőven megvehető. A táp miatt nincs igénybevéve a fog + a fogkő sorvasztja az ínyt, gyenge és problémás fogazatod eredményezve.
A farháttal annyi a 'gond', hogy másnap hány egyet a kutya, ez egy nagyon kis mennyiség és a nem emészthető porcszerű részek vannak benne. Más csirkealkatrésszel nincs ez a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!