Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlotok?...

Macdln kérdése:

Milyen kutyust ajánlotok? (többi lejjebb)

Figyelt kérdés

Lehetőleg tenyészetből szeretnék vásárolni egy hosszabb/tömöttebb szőrű kutyust(akár kis, akár nagy testűt) kedvencnek (és lehet,hogy kiállításra is vinnénk)

Nagyjából utána néztem a fajtáknak, de ti mit tudtok róluk?

Élettartamuk ? Természetük ? Tulajdonságaik ? Személyes tapasztalat ? Tudtok jó tenyésztőket Magyarországon belül?

Milyenek a kutyusaik ? Áraik ?

Csau-csau

Spitz

Skót juhász

Ausztrál juhász

Kaukázusi juhász

Japán akita

Amerikai akita

Havanese

2015. jún. 27. 23:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az is fontos, te mit tudsz nyújtani a kutyának? Naponta séta, mennyit foglalkoznál vele, stb.

Egy fajtatiszta kutya általában 100 ezernél kezdődik, de ez változó, mert a ritkább fajták, pl az akiták általában 200 ezertől vannak "árazva", de a tenyésztők tudnának pontosat mondani.

Miért ezeket a fajtákat nézted ki? Ha kutyát választasz, ne csak a külsőt, hanem azt is vedd figyelembe, melyik való az életviteledhez!

2015. jún. 28. 06:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezek nagyon különféle fajták. Miért őket nézted ki?

A jellemüket, tulajdonságaikat vedd figyelembe elsősorban, és csak utána nézd a külsejüket.

Hol szeretnéd tartani? Lakásban? Kertes házban szabad bejárással a lakásba? Csak kertben? Mennyi időt foglalkoznál vele naponta? Kutyaiskolát vállalnál-e vele?

Csak így tudunk segíteni a fajtaválasztásban, ha ezeket is megírod.

Általánosságban elmondható, hogy a fajtatiszta kutyák ára kb. 100 ezer Ft-tól kezdődik, a felső határ a csillagos ég.

Az akiták biztosan elég drágák, az ausztrál juhász ritka fajta nálunk, így valószínűleg az is.

A kaukázusi juhászkutyához nagyon karakán, pásztorkutyához értő gazda kell, valamint nagy terület, nagy udvar. Ha még nem volt kutyád, én a kaukázusiról lebeszélnélek.

2015. jún. 28. 07:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Naponta úgy 3-4 órát tudnék vele foglalkozni. Sétáltatás,etetés, itatás, simogatás, játszás, karmai szőre ápolása stb. Nagy a kertünk, így sokat tudna szaladgálni. De kinti-benti kutya lenne. Csak leírtam azokat a fajtákat, amiket ismerek és szeretek, arra vagyok kíváncsi, hogy ti mit tudtok róluk és, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata ?

Van már két kutyusunk, egy német juhász és egy hosszú szőrű tacskó, ők kintiek, mert sajnos nem szobatiszták. A tacsit néha be szoktuk engedni a házba. Velük is sokat foglalkozunk. Egyik 8, másik 7 éves és szeretnénk újra egy kiskutyust.

2015. jún. 28. 17:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Azért ezeket a fajtákat választottam, mert ezeket ismerem és nagyon kedvelem. De a kedvencem a csau-csau :)

Bármelyik fajta kutyust elfogadnám. A családom inkább a kisebb testű kutyákat szereti, de én és anyukám már régóta szeretnénk egy nagy, maci testű kutyust, akit nagyon jó simogatni, dögönyözni, lehet, hogy néhány kiállításra is elvinnénk, de azért jó lenne, ha jó házőrző is lenne, mert megtudna minket és a többi állatunkat védeni.

A leírások alapján nekünk melyik fajta kutyust ajánlanátok, valaki tud egy jó tenyésztőt ?

A kérdésemből kihagytam a Border Colliet, nagyon szeretem a collie-kat. :)

2015. jún. 28. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Házőrzésre ezek közül csak a kaukázusi jó.

A többieket én annyira közelről nem ismerem, de nem házőrzésre valók, az biztos.

A csau-csau tudtommal nem nagyon jön ki más kutyákkal, ezért én elvetném a meglévő 2 kutya miatt.

Akiták jelleméről semmit nem tudok.

Havanese szobakutya, spitz is, hacsak nem óriás spitzre gondolsz.

Szobatisztaságot is tanítani kell, tehát ha új kiskutyátok lesz, az sem csak úgy magától szobatiszta (legalábbis nem valószínű).

A német juhász nem elég nagy kutyus, hogy egy harmadikat is szeretnétek?

Egyébként a választásban az segíthet, ha részletesen utánaolvasol, ill. tenyésztőknél érdeklődsz a neked tetsző fajták jelleméről, illetve az áráról is.

2015. jún. 28. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!