Nem felháborító a Royal Canin tápgyártótól, hogy teljes mértékben hozzászoktatta a kutyusomat a tápjához?
Én 1 éves koráig etettem a kutyámat Royal Caninnal, mellette is simán evett mindent, és utána is simán elfogadott más tápot.
Nem hiszem, hogy a táp miatt. Lehet, hogy jobban ízlik neki, mint az előző, és ennyi. Próbálj ki mást is. Hátha mást megeszik.
Azt próbáltad már, hogy összekevered a drága tápot a másikkal, és szépen fokozatosan lecsökkented? Így hetek pár nap alatt visszaszokik a Premierre.
Bár szerintem csak nem vagy elég kitartó. Tele tányér mellett még nem halt éhen kutya. Lehet beletelik pár napba, mire rájön, hogy itt bizony nincs kecmec.....
"Vajon a tápgyártó cég direkt tett esetleg olyan összetevőt a tápba, hogy a kutyák hozzászokjanak és semmi mást ne egyenek meg?" - Persze. Mindegyik ezt csinálja:(
Rajtad múlik:
- vagy megveszed neki a drágábbat
- vagy kevered egy olcsóbbal
- vagy tényleg kiéhezteted, és azt mondod, ez van, barátom, ha nem kell, éhes maradsz. El kell jönnie az időnek, amikor rájön, nincs más megoldás, azt kell enni, ami van. Még a legnagyobb függőség is kikezelhető egy állatból, ez kizárólag a gazdi lelkének a gyengeségén múlik.
Nálunk a macskákkal egy másik táppal is ez a helyzet. Időnként főzünk nekik húst, de nagyon nyammogva eszik meg, sokszor pár óráig hozzá sem nyúlnak. De nem engedünk, mert tudjuk, hogy a hús jobb nekik, mint a táp (bár egy közép-árkategóriáig mindnek végignéztük a tápanyag-összetételét, úgy választottuk, szóval alapvetően elégedettek vagyunk vele ezen a téren)
A hörcsögeim válogatását is igyekszem visszaszorítani, igaz, ott néha ellágyulok, amikor látom, hogy napszámra csak otthagyta az egyik fajta magot:(
szerintem is próbáld meg mással etetni. az én cicáim is elélnének konzerven meg tápon, de szeretem őket változatosan etetni ezért nem hagyom, sosem csak 1 fajta kaját adok neki hetekig, hanem naponta változtatom, hogy ne legyen egy hangú. neked is ezt kéne
esetleg keverd össze nedves táppal a premiert . de kár a gyártót hibáztatni, azért mert rászokattad egyre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!