Epilepsziás roham lehet?
Figyelt kérdés
14 éves Palotapincsi kutyusomnál 1 hónapja kezdődött a dolog és már 4x előfordult, hogy ugat utána pedig visít, az egész teste feszes. A doki keringés javítót írt neki, múlt hét csütörtök este óta szedi, azóta nem is volt semmi probléma, csak ma dél fele, ugyan az a roham szerű tünet. Nyugtató hatása alatt is előjött pedig szegény mozdulni sem bírt a bágyadtságtól. Valakinek volt hasonló panasza a kutyusával? Előre is köszönöm!2015. jún. 23. 12:58
1/8 anonim válasza:
Nem szerintem így nem hasonlít egyik epilepszia típusra sem viszont a feszességből ítélve görcsös roham lehet, ami idegrendszeri.
2/8 anonim válasza:
Ha tudod, akkor készíts róla videót, amikor rohama van. Nekem volt már epilepsziás kutyám, olyan gyógyszert kapott, ami csökkentette a rohamok számát, de idővel az sem segített. :( Én is videót mutattam az orvosnak a rohamáról, utána vizsgálták ki rendesen. Egyébként alacsony vércukorszint is okozhat rohamot, és még számtalan idegrendszeri betegség. Egy alapos kivizsgálásra lenne szüksége, hogy meglegyen a probléma.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen gondoltam én is a videora de ma is azon voltam h megnyugtassam szegényt. Általában alvás közben jön rá. Sajna nem tudom h kezdődik mert vagy éjszaka volt vagy mikor nem voltam vele. De már nem merem egyedül hagyni.
2015. jún. 23. 21:27
4/8 A kérdező kommentje:
Annyit fűznék a dolgokhoz, ami ma történt, hogy jött hozzánk egy emberke akit nem szeret. Ugatott, ugatott majd egyszer csak körbe körbe ment, zavart volt, leült elborult oldalra, ugyan az történt mint amit a fentiekben leírtam, de most nem ugatott, pár perc és semmi gond nem volt. Később hányt, amit reggel megevett, majd 1 óra múlva elmúlt a bágyadtság is.
2015. jún. 25. 12:45
5/8 anonim válasza:
Epilepsziás roham általában ilyen, persze vannak fokozatai:
https://www.youtube.com/watch?v=EGkAJINaFTk
Az alacsony vércukorszint miatti roham pedig ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=PzTIi86OrqI
A rohamok után a hányás, hasmenés normális. Sajnos nekem van már tapasztalatom mind a kétfajta rohammal kapcsolatban.
6/8 anonim válasza:
Kedves utolsó, szerinted van valami amivel biztonsággal megkülönböztethető a két fajta roham? Mert nekem pl komolyabb vizsgálatok nélkül felírta az állatorvos az epilepszia gyógyszert... Amúgy az én kutyám is 14 éves, kedves kérdező.
7/8 anonim válasza:
Sajnos nincs, az alacsony vércukorszint miatti roham gyakran összetéveszthető az epilepsziás rohammal. Nálunk úgy derült ki, hogy a mostani kutyánknak a cukor miatt van rohama, hogy amikor kicsi volt és imbolyogva járt elvittük az állatorvoshoz és vércukorszintet mértek nála. Nem túl gyakoriak a rohamok, félévente egyszer szokott előjönni nála, persze időjárás-változás előtt és stresszes helyzet után szőlőcukrot kap, így sikerül megelőzni a bajt. A tányérja mellett most is van szőlőcukor, van amikor hetekig ott áll, mert csak akkor eszi meg, ha érzi, hogy kell neki (ezt már sikeresen megtanulta).
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves válaszolók. De nekem igen is hasznos volt a videó is, mert stresszhelyzetben csinálja inkább, vagy ha alszik. Eddig ha aludt és hirtelen felkelt elkezdett szuszogni, kaparni mint az állat, most meg ehelyett a roham.
2015. jún. 25. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!