Mit csináljak ha a 16 hetes magyar vizslám folyton ugrál rám és már idegesít is meg mindig piszkos lessz a ruhám mivel tanítsam meg hogy ne ugráljon már itt van 10 napja és folyton ugrál?
Hát ha 10 nap után kiakasztott akk sok sikert hozzá...
Sztem amikor szemből ugrik akk húzd fel a térded és ha neki ugrik, akk egy idő után nem ugrál. A másik meg szidd le és utána próbáld meg leültetni!
hahaha hehehe
én pointerem (tiszta mint a vizsla)xd is egyfolytába ezt csinálja :D pedig 13 éves
de háth így kell szeretnni ;) :D
2.vok :D
Amúgy ja :D 10 nap és már baj van vele
húhha, xDDD
Szia!
Mivel még kis kölyök, így ezt is fogja tenni egy darabig. De ha erről ügyesen leneveled, akkor nem jársz úgy, mint a második válaszoló.
Először is légy nagyobb törelemmel feléje. Ha lelököd úgy fogja fel, hogy játszol vele, és ez egy játék.
Ilyenkor fordíts neki hátat és menj el, ne foglalkozz vele tovább egy darabig. Közben pedig mond, hogy nem ugrassz, nem szabad.
Ha ez nem válik be, akkor ha felugrik, szintén mond a nem ugrassz, nem szabad-ot, majd valami kis elkerített büntető sarokba zárd be még le ne nyugszik, max. 5 perc. Majd folytasd tovább vele a játékot, a foglalkozást. Ha elérted, hogy vele vagy úgy, hogy pár perce nem ugrott rád, akkor dicsérd meg, hogy ügyes vagy, nem ugrottál. Ha már látod rajta, hogy ugrani akar, akkor határozottan szólj rá.
Szia!
Amikor rád ugrik akkor ezt azért teszi mert üdvözöl és figyelem fel keltés!Ezt úgy tudod leszoktatni róla h ha felugrik akkor elfordulsz tőle és karbatett kézzel mint egy szobor és amikor ő eléd megy akk fordulj el tőle amikor leült vagy elsétált akk megsimogathatod pár próbálkozás után 98% a siker
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!