Idősödő kutyának változhat a viselkedése?
Figyelt kérdés
11 éves múlt a kutyám, törpe uszkár. Kb. fél éve nem minden kutyával barátságos. Kb. annyi történik, hogy amikor egy túl energikus és "nyomulós" kutyával találkozunk, meg van a szimatolás, ismerkedés, de amint a másik kutya nagyon a személyes terébe furakodik, vagy ráugrál, akkor rámorog. (Sokszor, főleg, ha póráz nélkül van, akkor el tud a másik kutya elől menni, és simán inkább elkerüli, nincs morgás.) Nem ment neki egy kutyának semmi, inkább morgás és ugatás van ilyenkor, szóval úgymond jelez a másiknak, hogy ez már sok neki. Persze egyből rászólok, és szépen leül mellém. Szerintetek ez a kora miatt lehet, hogy már inkább a nyugisabb kutyákkal barátkozik? Hogyan tudnám előre kiszűrni, hogy melyik kutyához engedhetem oda, kerüljem pl. a túl energikus kutyákat?2015. jún. 22. 10:54
1/5 anonim válasza:
11 évesen már fájhat neki ez-az. Eleve jogos sztem nem csípni azt, aki az ember (kutya) arcába mászik, rá ugrál, de ha eddig nem volt baja az ilyenekkel, akkor én megnéz(et)ném, mi fáj neki.
2/5 anonim válasza:
Teljesen természetes. Ilyenkor már kicsit alacsonyabban van a tűrőképességének határa :). A fiatal, élénk kutyákat kicsit megfegyelmezi, rájuk szól, ezzel nincs probléma. Ha valami nagyon aktív kutya közeledik, akkor megkérded a gazdit, hogy nem-e játszik túl durván a kutyája, mert a tied már kicsit érzékenyebb. Ebből nagyon, nagyon ritkán van verekedés, maximum néha-néha odakaphat, de akkor is csak ritkán ér hozzá a foga a másikhoz :)
3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos az egyik térde műtve volt, ha fáj a lába, rimadylt is kap rá pár napig (rendszeresen járunk állatorvoshoz ellenőrzésre emiatt). Gondoltam arra is, hogy ez is az ok lehet, amiért néha morog, meg ő már nem olyan pörgős, mint pár éve volt, imád játszani, de már sokat pihen, alszik, hamarabb elfárad a sétákon. Csak attól féltem, nehogy olyan legyen, mint egy-két kisebb kutya a környéken, aki aztán minden kutyának neki menne :D
Köszi a válaszokat!
2015. jún. 22. 11:18
4/5 anonim válasza:
Rászólni se kell érte, teljesen normálisan kommunikálja, hogy hagyják békén. Ha elég tökös hozzá, hogy elintézze az ilyen hebrencseket, akkor csak annyira kell figyelni rá, hogy ha valamelyik nem ért a szép szóból, akkor azért ne ugráljon a fején meg ilyesmi, de alapvetően hagyhatod, hogy megbeszéljék egymás között. A fiataloknak egyébként is jót tesz, ha néha kiosztja őket egy idősebb kutya, és megtanulják, hogy nem lehet mindenkivel ugyanolyan agyatlanul viselkedni :) Meg hát ha a tiéd nem akar odamenni valamelyik túlpörgötthöz, akkor majd nem megy oda, nem kell neked ebbe beleszólni, megoldja ám egyedül is, ha akarja ;)
5/5 anonim válasza:
Nekem egy nyolcéves labim van és már ő is kezd kinőni a hülyéskedésből. Két éve mèg mindenkivel agyatlanul rohangászott, ma már megválogatja, kivel és néha, ha túlzásba viszi valami fiatal kölyök a cseszegetését, bizony rá is mordul egy pillanatra, ezen jókat szoktam mulatni, mert szokatlan tőle az ilyesmi :) Meg néha úgy megy el kutyák mellett, mintha ott se lennének, ez is meglepő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!