A kutyám rendszeresen kap enzimes fogtisztítót, mégis szuvas a foga. Mit kell ilyenkor tenni?
dentizahn nevű rágókát kap esténként, elvileg lebontja a szájában lévő ételmaradékokat így tisztítja a fogát és nem olyan büdös a szája. mégis szuvas az egyik foga. mit kell ilyenkor tenni?
köszi
Ne adj neki konzervet, csak száraztápot és főtt ételt.
A mesterséges, mű rágó bisszbasszok helyett pedig vegyél neki egy jó nagy lábszár csontot vagy velőscsontot, főzd meg, és azt add oda neki. Max. 100Ft kilója a hentespultban, de múltkor én 40Ft/kg-ért vettem.
Az én kutyámnál látványos a pucoló hatás, egyből látszik, hogy fehérebb a foga, miután elrágcsálta a csontot.
Szia,
en azt olvastam sok helyen, hogy a konzerves kajak es eleve a puha allagu kajak rontjak a fogakat, mivel jol ratapadnak, nagyban hozzajarulnak a lepedekkepzodeshez, ami foginygyulladast, szuvasodast es a fogak elveszteset okozza.
Raadasul a konzerves kajaban es a hazikosztban nincsenek benne a tapanyagok a megfelelo aranyban. Ellenben a szaraztapokat tudomanyosan ugy fejlesztettek ki, hogy minden fontos anyag benne legyen. Mivel szaraz, ezek eleve tisztitjak a fogakat, illetve nem kepeznek lepedeket.
Azert ket szaraztap kozot is van sok kulonbseg, erdemes egy jobb minosegut valasztani, amit tenyleg szakertelemmel fejlesztettek ki es nem pedig a gazdik penztarcajanak megcsapolasara.
Persze az ilyen jominosegu tapok dragabbak, mint a tobbi, pont azert, amert annyi penzt oltek bele a fejlesztesukbe.
Ja, es meg annyit hozza tennek, hogy van mar kutyaknak fogkefe es fogkrem, ha annyira elszant a gazdi. Az talan tobbet segit, mint az enzimes fogize.
De szufas foggal a dokit nem fogod meguszni sajnos. Rettentoen tud fajni, muszaj vele valamit csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!