Szerintetek melyik a legokosabb, legkönnyebben tanítható kutyus?
Szia!
1. Border collie
Egy igazi örökmozgó és könnyen motiválható a tanításra. A border collie a KennelClub elsőszámú győztese agility-ben, dog dancingben és kiállításokon is megállja a helyét. Őt tartják a legokosabb kutyafajtának.
2. Uszkár
Borzasztó okos, nyugodt természetű kutyafajta. Pár másodperc alatt megérti a dolgokat, és hónapokig megjegyzi azt.
3. Német juhászkutya
Bizonyára be sem kell mutatnom a világ 3. legokosabb, avagy egyesek számára a világ elsőszámú legagresszívebb kutyáját. A gazdájáért mindent megtesz és ha jól szocializálod, másokkal is kedves lesz.
4. Golden retriever
Az teszi olyan okossá, hogy mindig a gazdi kedvében szeretne járni. Sokan használják vakvezetésre vagy segítőnek a lakásban (hűtő kinyitása, ajtó kinyitása, robotporszívó bekapcsolása...stb). Mindenkivel barátságos.
A kérdés az, hogy családi kutyát szeretnél, és azt szeretnéd, hogy könnyű legyen vele együtt élni, vagy sportolni akarsz a kutyával, és eredményeket akarsz vele elérni.
Mert előbbire bármelyik egészséges kutya képes, sőt! Ha veszel egy border colliet (amit önkényesen kikiáltottak a legokosabb fajtának) nyugis családi kutyának, akkor borítékolható, hogy az nem lesz egy könnyű együttélés.
Szóval azt kell eldönteni, hogy mi a cél a kutyával.
Nem olvastam, itt néztem meg, miután ajánlották mások:
A műsorban kétszer is nyomatékosan kiemelik, hogy kis kertbe, vagy lakásba nem való, mert futnia kell gyakorlatilag egész álló nap.
https://www.youtube.com/watch?v=to736teo2ZI
Én egyáltalán nem értek a kutyákhoz, még csak most tanulom, melyik-milyen, mit-hogy kell, ezért is nem sietős, jól szeretnék dönteni. De ha ilyen műsorokra nem támaszkodhatok e téren, akkor milyen elméleti olvasni/látnivalót ajánlotok, hogy megismerjem az egyes fajtákat és azok igényeit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!