Mi a különbség a Német pincser és a Törpe pincser között a jellemükben?
Törpe pinscher: Szorosan kötődik családjához, idősebb, egyedülálló embereknek társaságot és ragaszkodást nyújt, játékos kedvű és vidám, békés és öntudatos. Megvesztegethetetlen őrző, idegenekkel szemben bizalmatlan.
Német pincser: Bár neve németül harapóst jelent, a pincser kedves, odaadó, melegszívű kutya. Okos, engedelmes, könnyen képezhető. Hangja félelmetes, és bizony nemcsak ugat, hanem – ha kell – harap is.
A német pincser kb. akkora, mint egy foxi, a törpe pincser pedig nem sokkal nagyobb, mint egy csivava.
Törpe pincserből is kevés tenyésztő van az országban, német pincserből pedig én egyről sem tudok, jó eséllyel azt csak külföldön tudsz venni.
Törpe pincser van a családban, kis termetük ellenére igazi kutyák, pörgősek, nagy a mozgásigényük. Még őrző-védőzni is lehet velük, saját szememmel láttam, hogy lóg a csibészkaron.
Mindkettő csak lakásban tartható, a szőre miatt, illetve a törpe pincser nagyon pici is, könnyen kihűl. Kerti tartásra nem alkalmas. Persze úgy megfelel, hogy szabadon jöhet-mehet a kert és a lakás között télen-nyáron, mondjuk egy kutyaajtón keresztül.
Képen sajnos nincsen.
Egy bácsinak az utcánkban van törpe picsere,
azt mondta hiperaktív, mindig menne és rángatja a pórázt. Soha nem ül le a seggére.
Alapvetően egy kutya sem ilyen, csak amelyik nincs megnevelve.
Viszont a pincserek nagyon mozgékonyak, aktívak. Ha nyugis fajtát szeretnél, akkor nem biztos, hogy neked valók.
https://www.youtube.com/watch?v=SoQ1Cof_hvE
Ezt a videót találtam, valóban ekkora a Törpe és a Német pincser egymás mellett? A törpe pincsert kisebb méretűnek tudtam.
Ami kisebb, az az angol toy terrier vagy az orosz toy terrier.
Itt egy video róla: https://www.youtube.com/watch?v=CxCZUOtJDRU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!