Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lakásban kutyát tartani?

Lakásban kutyát tartani?

Figyelt kérdés
Sokan a lakásban tartás ellen vannak.Én 2. emeleten lakom és a szabályzat szerint csak akkor lehet kutyát tartani ha minden lakó egyöntetűen egyezik bele.Nálunk sokan nem akarnak kutyát.Tehetnék valamit?Mi már régóta szeretnénk egy csivavát,de sajnos nem tudjuk hogyan nyerjük meg a szomszédokat.

2015. jún. 16. 14:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A törvény szerint a szomszédok nem szólhatnak bele az állattartásba, amíg rendesen vannak tartva. Ilyen nincs, hogy nem szabad kutyát tartani.
2015. jún. 16. 14:47
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

a társasház szabályzatában valahol benne van, hogy a födémszomszédoknak kell az engedélye.

meg kell nézni

2015. jún. 16. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Milliószor le lett írva, hogy senki engedélye nem kell!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6911723-tarsa..

2015. jún. 16. 14:57
 4/11 anonim ***** válasza:

A társasház a Szervezeti Működési Szabályzatában előírhatja, hogy a szomszédok hozzájárulása kell az állattartáshoz.

A SzMSz társasházanként változik, ebben szabályozza a társasház a házirend mellett azt is, ha működésben eltér a társasházi törvénytől.

2015. jún. 16. 15:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Leírhatja a társasház amit csak akar, de az alkotmányos jogaimban (amibe a kutyustartás IS beletartozik) nem korlátozhatnak! Nálunk is kint van hogy beleegyezés szükséges, de senkinek sem kértem az engedélyét mielőtt hazahoztam volna a kutyusom.
2015. jún. 16. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Leírhatja a társasház amit csak akar, de az alkotmányos jogaimban (amibe a kutyustartás IS beletartozik) nem korlátozhatnak! "

Nincs is ebben a "POLGÁRI" engedetlenségben semmi baj, a szomszédnak meg joga van a nyugodt pihenéshez amit egy "véletlenül" egyedül hagyott kutyus egész napi vonyítása gátol meg.

Ez a baj az emberekkel, hogy mindenkinek csak FCK joga van.

2015. jún. 16. 15:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván alapfeltétel hogy a kutya ne zavarja a szomszédok nyugalmát.. mind panelban mint kertesben.. De ha nagyon belemegyünk, az én nyugalmamat akár zavarhatja a szomszéd csecsemő egész napos ordítása, mégse kértek tőlem engedélyt amikor megcsinálták.
2015. jún. 16. 16:35
 8/11 anonim ***** válasza:

"alapfeltétel hogy a kutya ne zavarja a szomszédok nyugalmát.. mind panelban mint kertesben."

Az a baj, hogy ez csak nagyon kevés embernél alapfeltétel, sajnos nem egy ilyet tapasztalok meg kívülállóként (társasház kezeléssel is foglalkozom - sajnos).

"az én nyugalmamat akár zavarhatja a szomszéd csecsemő egész napos ordítása"

Igen, és ha hiszed, ha nem van aki szól is érte.

Ki lehet sarkítani a dolgokat, de a mai "ember" nem tud/akar alkalmazkodni, a konfliktusok nem egyszer tettlegességig fajulnak (mondjuk egy "nyugdíjas házban).

Félre ne érts nem ellenzem a lakásban történő állattartást, de sajnos sok esetben nincs meg a kultúrája (mint ahogy sok másnak sincs meg).

2015. jún. 16. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem végső soron egyetértünk a dologban, csak más-más oldalról közelítjük :)
2015. jún. 16. 18:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezt megbeszéltük! :)
2015. jún. 16. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!