A 11 hónapos bolognese kan kutyám ivarérett már?
Szia!
Nagy valószínűséggel ivarérett. Menhelyekre járok, és ott már nem is egyszer a kutya 6-7 hónaposan már ivarérett volt. De ilyen idős korában még ne pároztasd őket. Maximum 1 év és 6 hónapos korában ajánlott, de jobb ha kivárod a 2. életévét. :)
Hármas!
Ha menhelyre jársz, akkor nyilván ismered a mai helyzetet a kóbor kutyákról és a szaporítókról. Ezért nem is értem, miért ajánlod a pároztatatást. Tény h a kétéves kort érdemes megvárni, de egy pároztatád sokkal drágább és felelősségteljesebb dolog, mint ahogy sokan képzelik.
Kedves utolsó!
Szerintem inkább te nem tudod a helyzetet. Én dolgoztam már menhelyen, és volt már 6 kutyám is. Nem is értem, hogy amit leírtam, abban mi szerepelt, hogy így külön leszidsz. És ahogyan tenyészetben csinálják, tényleg marha drága, ha megnézed, hogy egy kölyökkutya 200 000 Ft. Ajánlom a pároztatást? Ezt egy szóval sem mondtam, ezért is nem igazán értem, min kell felháborodni :D xD Én csak általánosságban beszélek. Azt mondtam hogy MAXIMUM, nem azt hogy MINIMUM a kutyák pároztatási életkorára. Sok a különbség, de aki 4 éves kora óta kutyázik és most 22 éves, az csak jobban tudja a dolgokat :D
Azért olyan drága a tenyésztőnél egy kiskutya, mert a kutyái TÖRZSKÖNYVESEK, a tenyésztő hivatalosan csinálja, van kiváltott kennelneve, a kutyái megkapták a tenyészthető minősítést, és átestek orvosi vizsgálatokon, ergo egészséges, FAJTATISZTA kutyát kapsz tőlük, és bármit kérdezel a tenyésztőtől, tudni fogja a választ, és a rendelkezésedre áll, de amikor valaki kitalálja, h pároztassuk Fifikét, mertjajdecuki, abból szokott baj lenni, és ezek a kölykök vagy betegek lesznek, vagy a menhelyen végzik.
Amikor azt írtad, h várja meg a másfél-kétéves kort, akkor mit csináltál? Nem arra biztatod ezzel a kérdezőt, h majd pároztassa a kutyát? Ráadásul egy olyan fajtáról beszélünk, amivel Dunát lehetne rekeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!