Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam hozzá westieme...

Hogy szoktassam hozzá westiemet a fürdetéshez?

Figyelt kérdés
Ma fürdettem másodszor. Nagyon nehezen megy. Langyos víz tusból, persze nagyon lassan folyik a víz, kutyasampon, majd ujra víz. Még mutogatom is neki a tust hogy lássa, nem bánt. Nagyon fél szegénykém. Utána meg a hajszárító. Mielött elkezdem szárítani a szőrét, 5percig megy a hajszárító az ágyon hogy hozzászokjon a hangjához, de mihelyt felé fújok, nagyon elkezd félni. Félek hogy valami baja lesz, hogy ekkora izgalmaknak teszem ki, de muszáj megfürdetnem. Tudtok vmi jó tippet? Előre is köszi.
2008. szept. 1. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a palotapincsim volt ilyen.Müanyag kádban kezdtem a fürdetést és melléültem mikor fürdettem.Hajszárítót meg gyengére raktam,hogy ne legyen nagy a hangja.3-4ik fürdés már sokkal jobban zajlott.Légy türelmes!
2008. szept. 1. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Csak türelme!!! Idővel megfogja szokni a kutyus.Én is így voltam a yorkimmal az első pár fürdetés nagyon nehezen ment, de idővel megszokta és nyugottan tűri, igaz azt nem mondhatnám hogy élvezi is,de hát muszáj.Szerintem jól csinálod én is így szoktam.A kutyusnak meg nem lesz semmi baja, ezen át kell esnie :)
2008. szept. 2. 18:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Megnyugodtam.
2008. szept. 2. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
31%

"Félek hogy valami baja lesz, hogy ekkora izgalmaknak teszem ki, de muszáj megfürdetnem"

Nem, nem muszáj. A rengeteg idióta magyar kutyatrtási népszokás közül ez az egyik legidegesítőbb. NEm kell azt a szerencsétlen kutyát orrba-szájba fürdetni, ha azt akarod, hogy 5 évesen még legyen szőre.

2008. szept. 2. 22:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem orrba szájba fürdetem. De ha belefetreng a sárba, kénytelen vok megfürdetni, nem??? Nagyokos.
2008. szept. 3. 10:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez a válaszoló egy idióta!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D
2008. szept. 3. 16:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Szóval csak esős napokon füdeted, azaz évi 60-70 alakalommal... Fajtától függően MAXIMUM évi 10 alkalommal szabad fürdetni. Aki képes ilyen szobakutyákat tartani, az legyen tisztában azzal, hogy a kutya bizony szeret mindenbe belefeküdni, ha kiviszik, már csak azért is mert a lakásban ilyen ingerek nem érik.
2008. szept. 3. 19:14
 8/8 anonim válasza:

Tény és való, hogy lehetőleg minél ritkábban kell fürdetni a kutyákat. Tulajdonképpen a samponnal van gond, ezért én például ha nagyon piszkos a lába, csak "alvázmosást" :-) csinálok, sampon nélkül. A por,sár így is kijön. Havonta-kéthavonta szoktam samponnal fürdetni. Na olyankor mindig rácsodálkozok, hogy milyen fehér és szép a bundája. :-) Mondjuk nekünk udvarunk is van, sokat van kint a westim.

A hajszárítót úgy szoktattam meg vele, hogy amikor hajat szárítottam, lehajoltam, hogy meg tudja szaglászni, és lássa, nem bánt. Néha meg úgy irányítottam, hogy a hajamon keresztül őt is érje a levegő. Először nem szerette, de pár hajszárítás után már annyira megszerette, hogy ha tehetné már folyton bekapná a csövét, játszana vele. :-) Mondjuk ha nem muszáj, nem használok hajszárítót, igazából csak az első fél évben használtam. Jól megtörlöm a bundáját és kész. A lakásban úgysincs hideg, nagyon hamar megszárad. Amúgy is mindig játék következik fürdés után, esélye sincs megfázni. :-)

Bocsi a hosszú válaszért...

2008. dec. 2. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!