Hogy szoktassam hozzá westiemet a fürdetéshez?
"Félek hogy valami baja lesz, hogy ekkora izgalmaknak teszem ki, de muszáj megfürdetnem"
Nem, nem muszáj. A rengeteg idióta magyar kutyatrtási népszokás közül ez az egyik legidegesítőbb. NEm kell azt a szerencsétlen kutyát orrba-szájba fürdetni, ha azt akarod, hogy 5 évesen még legyen szőre.
Tény és való, hogy lehetőleg minél ritkábban kell fürdetni a kutyákat. Tulajdonképpen a samponnal van gond, ezért én például ha nagyon piszkos a lába, csak "alvázmosást" :-) csinálok, sampon nélkül. A por,sár így is kijön. Havonta-kéthavonta szoktam samponnal fürdetni. Na olyankor mindig rácsodálkozok, hogy milyen fehér és szép a bundája. :-) Mondjuk nekünk udvarunk is van, sokat van kint a westim.
A hajszárítót úgy szoktattam meg vele, hogy amikor hajat szárítottam, lehajoltam, hogy meg tudja szaglászni, és lássa, nem bánt. Néha meg úgy irányítottam, hogy a hajamon keresztül őt is érje a levegő. Először nem szerette, de pár hajszárítás után már annyira megszerette, hogy ha tehetné már folyton bekapná a csövét, játszana vele. :-) Mondjuk ha nem muszáj, nem használok hajszárítót, igazából csak az első fél évben használtam. Jól megtörlöm a bundáját és kész. A lakásban úgysincs hideg, nagyon hamar megszárad. Amúgy is mindig játék következik fürdés után, esélye sincs megfázni. :-)
Bocsi a hosszú válaszért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!