Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az eboltásnak mennyi a maximum...

Az eboltásnak mennyi a maximum védettsége időben mérve?

Figyelt kérdés
Tehát amig megint be kell oltani.Azt tudom,hogy évente kellene de amúgy mennyi az "elnézhető" idő.
2010. febr. 28. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az én állatorvosom szerint 2 hónap utánna megbüntet
2010. febr. 28. 17:17
 2/11 anonim ***** válasza:

Elnézhető idő? Ilyenről nem tudok, egy veszettség elleni oltás 1 évig él, érvényes...utána oltani kell.

Különben jöhet a pénzbünti.

2010. febr. 28. 17:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Olyan bajban vagyok,hogy nem lett tavaly beoltva és megharapott egy kisgyereket.Mondjuk csak fognyom látszik.Semmi vérzés nem volt.Holnap viszik háziorvoshoz és valószinű feljelent.Bár nem hiszem,hogy megfertőzte volna a gyereket.De nem akarom magam mentegetni.Mennyi büntetésre lehet számitani?
2010. febr. 28. 17:21
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

nem tudom, de akármennyi legyen, megérdemled:S

nincs beoltva, és még harapós is, fasza... gratulálok! felelős állattartó vagy... csak a kutyád sajnálom!

2010. febr. 28. 17:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Megbüntethetnek az oltás elmulasztásáért ha jól tudom 50ezer forintig büntetik. Ha közterületen póráz és szájkosár nélkül volt a kutyád akkor 30ezer forintig büntethetik. Ha a kutyát 8 napon túli sérülést okozott azt szintén 50ezer forintig büntethetik. Add össze. Persze ezek a maximum pénzbüntetések. A feljelentést megérdemled. Hogy történt az eset amúgy?
2010. febr. 28. 17:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Lényeg,hogy kiszökött,pedig energiát fektetek,hogy ne igy legyen.Az utcán biciklizett a gyerek aztán megkapta a lábát.
2010. febr. 28. 17:56
 7/11 Winner of Royal Hill ***** válasza:
80%

Egy oltás 3 évig tartó védettséget alakít ki,nálunk mégis évente kötelező oltatni.

Valószínűleg bünti lesz belőle,sajnálom,legközelebb jobban vigyázz rá.

2010. febr. 28. 18:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló a védetség az 100%,hogy 3 év?
2010. febr. 28. 18:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon a 3 évvel nem mész semmire, ez nem alap a védekezéshez. Ha a kutyád oltási könyvében a veszettségi oltás dátuma 1 évnél régebbi, akkor büntethető vagy.

Egy esélyed van: kompromisszumot kötni a megharapott gyerek szüleivel, hogy ne jelentsék be az orvosnál a te adataidat, mondják azt, hogy ismeretlen kutya volt a bűnös. Kutya harapásos esetnél az intézmény hivatalból köteles szólni és intézkedni. Az ÁNTSZ bekéri a kutya oltási könyvét, ha nincs érvényes oltása, ez a kutya 14 napos megfigyelési karanténját is maga után vonhatja!!! Illetve neked megy a bünti. A "nyomozás" csak akkor eredménytelen, ha nem találják meg a tettes kutyát.

Egyetlen esélyed a megegyezés, más utad nincs.

Baja tuti nem lesz a gyereknek, és az is biztos, hogy nem veszett a kutyád. Ha nem is vérzett, semmilyen fertőzést nem fog kapni a kutya szájában lévő baktériumoktól.

2010. febr. 28. 18:59
 10/11 anonim ***** válasza:
valóban 3 év az érvényessége, elvben, meg külföldön, de Magyarországon nem, tehát erre nem hivatkozhatsz... a kerítés megerősítését szívből ajánlom!
2010. febr. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!