Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kilehet valahogy deríteni,...

Kilehet valahogy deríteni, vagy letesztelni, hogy a kutyáim mennyire védenének meg vész esetén?

Figyelt kérdés

Alapból barátságos kutyák, vállalkozóként dolgozok és rengeteg idegen ember jár hozzám és ezt már megszokták. mindenkivel kedvesek, akik jönnek. Igaz, azt is megszokták, hogy azokat én engedem be. Kíváncsi lennék mit csinálnának, ha éjszaka jönne be csak úgy valaki idegen.

Az az alap probléma, hogy az utóbbi időben sokat vagyok egyedül a nagy házban és kicsit félek néha.

Ne értsetek félre, semmiképp nem szeretnék senkit kitenni veszélynek egy próba kedvéért, és a kutyáktól sem várom el, hogy testi épségük árán védjenek meg, nem azért vannak. Két jámbor jószág, akiket megmentettünk a menhelyről. De mégis kíváncsi lennék, hogy hogyan viselkednének behatolótól, olyan szituban ami nem megszokott.

Annyi biztos, hogy sajátos hangot ad az egyik, ha ismerős jön, ez amolyan "örömzúgás" és mást ha idegent lát, megint mást, ha csak egy állat motoszkál az udvarban.

Meg egyszer azt is tapasztaltam, hogy későn éjjel kiléptem a teraszon, (A hálóból nyílik) és a zajra mérgesen ott termett mindegyik, de ahogy meglátták, hogy én vagyok, rögtön farokcsóválásba váltottak át. Ez a mérges fellépés egyszeri volt, azóta ha kimegyek, örömmel futnak oda. Az egyik pl. a teraszon alszik, nem tudom, hogy őriz-e vagy csak a közelemben akarja érezni magát. Az tuti, hogy miattam van ott, mert csak akkor fekszik oda ha lefeküdtem aludni. Lenne más helye ahol kényelmesebben alhatna. Nem várok el tőlük semmit, csak érdekelne, hogy mire számíthatnék, ha rám akarnának törni. Imádnak engem, szinte az árnyékaim, úgy érzem 10 lábam van.

2015. jún. 13. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán. A megrendezett helyzet sosem ugyanolyan, mint egy valódi, mert te nem fogsz úgy viselkedni, mint egy valódi támadás esetén.
2015. jún. 13. 16:38
 2/11 Barred.Owl válasza:
100%
igen valószínű hogy számíthatsz rájuk. ha nagyon tesztelni akarod, kérd profik segítségét. kutyaoktatók tudnak talán segíteni abban a nagy védőruhában amivel a rendőrségi kutyákat képzik szimulálhatnak egy támadást, mert ott nem sérül senki.
2015. jún. 13. 16:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindegyik válasz nagyon hasznos. Valóban a kutyáknak van egy hatodik érzékük, amiből tudnák, hogy nincs valódi vészhelyzet, viszont egy erre szakosodott kiképzőnek biztos van erre módszere, hogy kiderítse, mire is képes a kutya. Mindenképp utána fogok járni, mert ez nem csak a saját érdekemben hasznos. Bár már 3. éve velem élnek, és úgy érzem jól ismerem őket, és azt is tudom, hogy én vagyok nekik az Isten, de eléggé rutinszerűen éljük az életünket együtt. Új szitukban is érdekes volna, hogy mit tennének.
2015. jún. 13. 17:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is azon a véleményen vagyok, int a többiek. Az én sztorim az, hogy voltunk a kutyámmal kutyasuliba és míg Apukám fogta a kutyát és körbe körbe vitte (szocializálódást gyakorolták) a kutyatanár ott állt középen a másik a segédje meg mellett ketten figyeltük az eseményeket. Viszont a segéd előtt repdesett egy légy (és mint mondtam én szorosan mellette álltam) és a kezével el akarta hesegetni a kutyám meg hirtelen azt hitte, hogy rám emel kezet és alig bírta megfogni Apukám. Viszont szerintem a kutya mivel érzi ha neked valami fáj, szomorú, ijedt vagy stb.. és lehet, hogy egy megrendezett jelentnél vagy kutyaoktatónál nem ijedne meg mert érzi h te se félsz.. vagy nem? Nem tudom de egy próbát megér :)
2015. jún. 13. 18:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én egy menhelyen setáltatok rendszeresen és néha késő estig ott vagyunk. Volt egy kutya akit mindig én vittem de nem az enyém volt, egyszer jól elhúzódott a séta már korom sötét volt és igaz hogy ott ahol mi sétálunk az egy elkerített rész, de néhol hiányos a kerítés így bárki be tud jönni. Ez aznap este meg is történt 2 részeg férfi bejött és kiabálva jött felénk csak ketten voltunk a kutya meg én, gondoltam magamban te úr isten mit fogok most csinálni... Erre a kutya jó hangosan el kezdett ugatni és rángatott előre, ha elengedem tuti megharapta volna őket de hallották az ugatást és elfutottak. Azt még hozzá kell tennem hogy a kutya minden embert imádott, de aznap este megvédett engem és én örökké hálás vagyok neki ezért. ❤ Szerintem ha ilyenre kerülne sor a te kutyád is megvédene. 😉
2015. jún. 15. 00:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Ma megint bizonyságot nyeretem. Nem teszt volt, hanem egy spontán szitu:

Össze gyűlt minden és tele lett a hócipőm. Álltam a konyhában és egyszer csak egyedül elüvöltöttem magam, hogy : "tele van a faszoooom"De ezt olyan erőből, ahogy a csövön kifért és őszintén torkom szakadtából. Erre berontottak ijedten, és elkezdtek ölelgetni. Szó szerint átöleltek. Tudom ez most csúnya, de van ilyen néha az emberrel. és ez most nem tesztre ment ki, de jól esett ,hogy itt voltak és berontottak. Amúgy tudják, hogy nem jöhetnek be a konyhába. Az üvöltés őszinte volt.

2015. jún. 15. 21:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez mire is ad bizonyosságot?

Szerintem tök fölösleges ezen filóznod. Még az se bizonyítja, hogy megvédene a kutyád egy idegen helyen egy vadidegentől, ha pórázon úgy tesz, mint aki gyilkolni akar, meg ŐV foglalkozáson gyönyörűen ugrik a segédre, mert éles helyzetben, amikor gazdi láthatóan nagyon meg van ijedve, és egy nyilvánvalóan veszélyes ember közelít felé, csak az igazán tökös kutya veszi fel a harcot.

Ebben a helyzetben pedig te nem is voltál ijedt, és hidd el, a kutyáid tudták, hogy egyedül vagy, valószínűleg csak megdöbbentek a hirtelen kitörésedtől és lecsekkolták nem borultál-e fel vagy valami.

2015. jún. 15. 21:46
 8/11 A kérdező kommentje:
7# ebben igazad van, de inkább a spontanitás a lényeg. Ha most itt ültő helyemben, hogy itt vannak a lábamnál és ugyanúgy elüvölteném magam, csak felnéznének félálomból és visszatennék a fejüket. Arra akartam célozni, hogy egy valódi érzésre jobban reagálnak.
2015. jún. 15. 22:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Az a bajom igazából, hogy van okom a félelemre...
2015. jún. 15. 22:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Jaj egyébként valamiért nem annyira tűnt fel, hogy otthoni védelemre gondolsz. Hazai terepen azért jóval nagyobb az esélye, hogy nekiesnek a behatolónak, de azért nem olyan nehéz elintézni a kutyákat, ha valaki nem csak kósza ötletből akar betörni.
2015. jún. 15. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!