Segítség! Ugye nem bőrgombája van a kutyámnak?! Képek lent.
Most vettem észre,ahogy vakargattam fehér foltok tűntek elő a szőréből, megnéztem erre ilyen foltokat találtam, de csak a feneke felé a hátán. A nyakán a fején az első lábainál nincs ilyen.. Múltkor megfürdettem a saját samponunkkal..csalános semmi nincs benne lehet az irritálja neki? vagy ez valami gomba?
Ez nagy valószínűséggel gomba. A korpa lehet a gomba előjele is. Általában faroktőnél, fenekén, combjain jelentkezik először, de elterjedhet az egész testén. És nem vakarózik. A másik jele, hogy pörkösödik, és ha meghúzod, akkor szinte le lehet húzni a szőrét.
Canesten spray jó rá, befújod vele és a kezeddel beledörzsölöd a szőrébe, bőrébe, hogy jusson minden hová.
A másik lehetőség, hogy elviszed dokihoz és ő majd ad rá valamilyen szert.
A canestent állatorvos ajánlotta, illetve még a Nizoral sampont. Több hét lesz, mire visszanő a szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!