SOS ez hőguta vagy csak én reagálom túl?
A hétvégén 2x2órát voltunk napon kiképzésen, délelőtt. Nagyon lihegett de folyamatosan ivott, vizeztem a testét. Délután ki volt fáradva, de gondolom az a kiképzés miatt.
Ma délelőtt nem voltam otthon, mikor hazamentem, a napon feküdt. Viszont rohant be a házba, és ott a hűvös kőre feküdt. Azóta csak fekszik, alszik. Máskor sokkal energikusabb. Vizet nem iszik se most a frissből, és én úgy láttam, hogy amit reggel töltöttem hideg vizet, abból sem ivott. Bár vn egy kerti tavunk, abból ihatott..ha lenne egy kis bátorsága akkor simán tudna fürödni, elég nagy tó, 3-4méter mély, és kb. 10méter hosszú..
Csak szinplán próbálja átvészelni a meleget, vagy aggódjak?
Ma nem, de tegnap lihegett nagyon, a nyelve visszahajlott..ugye ezek a tünetei a hőgutának. Azóta eltelt 24óra..
Reggel egyébként a sétánál normális volt, de csak egy gyors rövid sétára mentünk, mert imád sétálni.
"Ma nem, de tegnap lihegett nagyon, a nyelve visszahajlott..ugye ezek a tünetei a hőgutának."
Ezt honnan szedted? :D A hőgutának elég látványos tünetei vannak, akkor nem gondolkozol, hogy gáz van-e, mert a kutya nyilvánvalóan sürgős kezelést igénylően szarul van, szédeleg, hány, nem tud magáról, satöbbi. Amiket te írsz, azok teljesen átlagos "tünetei" annak, hogy a kutyának melege van. Lihegni szoktak, ha hűteni akarják a testüket, a nyelvüket meg úgy tartják, ahogy kényelmes :)
Meg hőgutával nem marad meg neked 24 óráig, hogy azon vakarózz, hogy vajon gond van-e, sokkal gyorsabban elviszi a kutyát. Szóval ne aggódj, 40 fok van, persze, hogy szenved a kutya a melegtől, te is szenvedsz, csak te legalább tudsz izzadni, ő meg nem, neki csak a pihegés van, amivel hűtheti a testét.
Köszönöm a válaszokat. Kicsit értelmetlenül írtam, szóval szombaton is és vasárnap is 2órát voltunk kiképzésen.
Miután bevittem a hűvösre, 2óra elteltével már élénkebb lett, de persze nem úgy mint szokott. Amúgy átmentem a szomszédomhoz, az ő két kutyája is ki volt dőlve. Az enyém az esti enyhüléskor a zivatarban már futkározott. Ma ismét a hűvösön pihen, legalábbis remélem nem forgatja fel a lakást amíg nem vagyok otthon :D
bocsánat a nagy aggódásomért :)
Ja, amúgy valahol azt olvastam, hogy ezek a tünetei a hőgutának : erős ligegés, visszahajló nyelv, kidülledt szem, fáradtság, eszméletvesztés..és emiatt ijedtem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!