Ivartalanítás - Szukánál is csökkenti a dominanciát?
Én a pitemnél mondjuk nem merem elképzelni, hogy ha változott, akkor milyen volt előtte... :D
(Fajtamentéstől van, ivartalanítva kaptam.)
Stafford szukám van és iszonyat domináns.
Az ivartalanítás ezen semmit nem változtatott.
Nekem eddig 3 nagytestű kanom volt. Náluk bevált a nevelés mellett az ivartalanítás,
sokkal szófogadóbbak lettek.
Viszont most nőstényem van és igaz ,hogy velük nehezebb ( kaukázusi keverék) elég domináns. Szerencsére fizikai kárt nem tett még senkiben,de azért ciki így is,pedig rajta vagyok. Nálam a grabncrázás,oldalra fektetés, kizárás a falkából( nem játszhat tovább a többiekkel) a legtöbb fizikai reguláció.
A ’’kisasszony,, rendesen feladta a leckét nekem. Háznál minden falkavezérségemet tisztel,de terepen állandóan figyelnem kell,mert keresi a ’’ rést a pajzson ,,
Kellett egy kis idő mire megfejtettem, domináns,néha félős,de nem agresszív.
Nálunk van egy jó kutyaoktató ,tehát a módszer meg van ,most már csak Én tőlem kell a TKK –Türelem,Kitartás,Következetesség !!!
Most úgy csinálom,hogy elöbb oktatás van ’’ Járdázunk ,, lefárasztom fizikailag,agyilag és utána mehet játszani a többiekkel,így valamivel jobban figyel rám.
olvasgatáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!