A Ti kutyátoknak van kedvenc csemegéje, ami nem kutyaeledel?
Az én kis máltai kutyusom a banánért van oda (adok is mindig neki egy darabkát, hogy ne csak bámulja, amikor eszem). Máskülönben a csehek azt állítják, hogy a kutya azért szereti a büdös sajtokat (kvargli, ölmützi pogácsasajt, stb.), mert számukra az illatuk nagyon vonzó.
Sőt, ahhoz, hogy a kutyát leszoktassuk az ürülékevésről (a kutyáknál ez egy ösztönös, mindennapos dolog, ami általában abból adódik, hogy a táplálékból hiányzik valamilyen, a számukra szükséges összetevő), az egyik módszer az, hogy a táplálékukba egy darabka kellően büdös sajtot teszünk (a csehek a Romadur nevűt ajánlják erre a célra). Így aztán a séták alkalmával már nem érdekli őket az ürülék, mert ezzel mintegy kárpótolva vannak.
Megjegyzem, én még nem próbáltam ki ezt a módszert, mert csak most olvastam róla, de a legközelebbi élelmiszer vásárlás alkalmával erre is lesz gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!