Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyáknál ha rosszat...

Kiskutyáknál ha rosszat csinál akkor rá kell ütni az orrára és mondani hogy " nem szabad "?

Figyelt kérdés
Vagy hogy lehet másképp?
2015. jún. 2. 08:07
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Nem javasolnám ezt a fajta fegyelmezést,mivel a kutyák orra nagyon érzékeny. Én úgy fegyelmeztem a kutyám,hogy megcsìptem a bôrét vagy a mancsán vagy felül a farka tövében,ekkor mondtam neki,hogy nem szabad. Megtanulta. :D
2015. jún. 2. 08:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem ütögettem, pláne nem az orrát. Persze mondtam neki, h nem szabad, de ha pl. bepisilt, szó nélkül hagytam, ha kint pisilt jutalmaztam. Egy idő után a rossz dolgokat elhagyta, a jutalmazottakat ismételte. Ha szétrágott vmit, sajnálkoztam ugyan, de nem bántottam, mert én hagytam kint azt a valamit, az én hibám. Helyette mindig hagytam neki saját játékot, h ne rágjon meg semmit unalmában, illetve jó nagy sétákkal és játékkal fárasztottam. Nem tudom, nálatok mit jelent, h "rosszat csinált".
2015. jún. 2. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is a pozitív megerősítés jobban bevált, mint a büntetés. Ha rosszat csinált persze megkapta az ejnye-bejnyét, de bántani nem szoktam. Inkább a helyes viselkedést jutalmazom, nem csak jutifalival, hanem elsősorban eltúlzott dicsérettel és rengeteg simogatással.
2015. jún. 2. 09:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Mit jelent a "rossz"?
2015. jún. 2. 10:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

ha muszáj fizikai büntetést alkalmazni, mert olyan súlyos dolgot csinált, pl. verekedett, vagy ilyen kaliberű veszélyes, vagy agresszív dolgot, akkor fölül a nyakbőrénél fogva kell megfogni erőteljesen, ugy leordítani a fejet, esetleg a földhoz nyomni. DE! Ez a legsúlyosabb büntetés, nem szabad gyakran alkalmazni csak ha tényleg okot ad rá. Én a kutyamon összesen 2x alkalmaztam. Persze ez attól függ mekkora a kutyád es milyen domináns. Nekem egy minden szempontból közepes kutyám van. Amugy egy büntetési skála így néz ki nálam:

- semmi (vagyis nem szólok rá a rossznal hanem csak a jót jutalmazom. Pl. Szobatisztasag, Agility, engedelmes, stb.

- normál hangsúlyú "nem" (ezt akkor ha valamit szeretnék tőle, többször nem ugy vagy nem azt csinálja, de nem szándékosan, hanem csak nem érti vagy nem tudja mit várok tőle. Ez nem szidás csak információ számára, hogy tudja, nem ezt várom tőle.

-erőteljes "nem" (ezt akkor ha rosszat csinál, és tudtára akarom adni, hogy nem fogadom el ezt a viselkedést, és ha még egyszer megcsinálja, jön a következő. Àltalaban nem várja már meg a következő lépést, mert tudja ezt a büntetési folyamatot.

- ráordítok, hogy "nem" (ezt akkor alkalmazom, ha az előző tiltást megtagadta, vagy szándékosan olyat csinál, amiről nagyon jól tudja, hogy tabu. esetleg ha szükséges, fizikailag is rásegítek. Itt nem durván, csak hogy érezze, pl. Kanapéról lehúzás.

- leordítás + nyakbőrénél meghúzás, esetleg földre nyomás. (Ezt ahogy írtam, ultra ritka esetben, ha veszélyes, agresszív dolgot csinál)

Nálunk szerencsére elég rászólni és szerintem az az ideális, és tudni kell, hogy miért milyen büntetés jár. Nincs vagy ritkán van szükség fizikai fegyelmezésre ha következetes vagy. Tehát ha valamit kérsz, azt akkor is megcsináltatod, már csak elvből is, ha az ég leszakad. Mert ha ráhagyod, akkor tudni fogja, hogy nem muszáj ám megcsinalni, és csak küzdeni fogsz vele. Nekem a jelenlegi a 3. Kutyám, mindel versenyszerűen sportkutyáztam, azt hiszem a mostanira rá lehet mondani, hogy teljesen probléma mentes, tökéletesen engedelmes. Jegyezz meg 3 szót: határozott, következetes, kitartó. Ezeket mindig tartsd meg.

2015. jún. 2. 11:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát nem azt mondom hogy véresre verem az orrát pl:ha szétrág valamit , hanem egy picit oda ütök az orrára. De ha ez nem jó , akkor mást alkalmazok.
2015. jún. 2. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!