Hogyan kell kutyát fürdetni?
Inkább vidd el kozmetikushoz, és maradj bent, míg végez a kutyussal, őt is megkérdezheted! Sokkal egyszerűbb dolgod lesz utána!
És persze, h a fejét is mosni, de úgy, h ne menjen a szemébe, és a fülével vigyázni kell, h ne menjen bele a sampon!
Igen, szembe, szájba, orrba, fülbe ne menjen sampon, és fontos, hogy beszélj hozzá végig nagyon kedvesen, néha vakargasd meg, hogy jó emlékei legyenek a fürdésről. :)
Viszont attól még, hogy a fején óvatosan kell mosni, meg a fülébe ne menjen sampon, azt is ki kell tisztítani.
Szia
Én kutyakozmetikus meg tapasztalt kutyatartó vagyok.
Nem nehéz, kézmeleg vizet ráengedsz, de először elé tedd, hogy lássa hogy miről is van szó, a kutya áll a kádban. szép lassan a kezére engeded, lehet kicsit tiltakozni fog, de aztán menj a farkához, és onnantól a nyakáig vizezd be alul-felül mindenhol, aztán állj meg.
A fejét (amit még nem vizeztél be, azt hagyd) a testét samponozd be, masszírozd el, hagyd a hatóidejét, ne hagyd, hogy nyalogassa mert foshat. amint letelt a hatóidő, a fejét emeld fel a pofájánál, úgy kb függőlegesbe, de ne úgy, hogy kitörjön a nyaka.
Szép lassan kicsi vizet elkezdesz kiengedni, a torkát meg a pofa alját bevizezed miközben fogod azt enyhén rászorítással, az orrát takard el, hogy ne menjen bele víz.
Aztán a fejét hajtsd le, az orra a kád alja felé, fogd le ugyanúgy enyhe szorítással, a kezed védje az orrát a füleit ne emelgesd, ha állófülű, akkor takard a fül bejáratát, ha lógófülű, akkor csak arra figyelj, hogy ne alulról irányíts bele, de mindenféleképpen érdemes megnézni, hogy nem ment-e bele víz. A fejét elkezded beszappanozni, a szem környékét kerüld, majd fél perccel később lemosod úgy, hogy a fej fent, orr enyhe szorítva, aztán már többször lesz fürdetve, ő is tudni fogja, hogy a szemét hogy csukja be, milyen helyzetben legyen, az első fürdetés macerás
Köszönöm szépen a tanácsokat, sokat segítettetek! Már túl is vagyunk rajta, nagyon ügyes volt! :)
Később mivel fürdessem? A doki által adott fürdető, csak egy alkalmas volt. Egyáltalán kell ilyen rövidszőrű kutyust fürdetni? Most se volt igazából szutykos, csak a korpa miatt csináltam, amúgy nyalogatja magát mint egy macska :) Ha kell, akkor milyen gyakran?
A vizsla nem igényel sok fürdetést. Amikor nekem vizsláim voltak, akkor évente kétszer fürdettem őket kutyasamponnal, de őket is néhány hetente átdörzsöltem nedves törölközővel.
Nyáron persze sokat jártunk úszni, mert imádták a vizet, sőt az udvaron volt nekik egy műanyagkád, amibe rendszeresen belefeküdtek a nagy melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!