Milyen kutyafajtát ajánlanátok?
Amit tudnék neki nyújtani:
-lakásban lenne tartva
-4.-en lakom, tehát nem kéne, hogy gondot okozzon neki a lépcsőzés
-kezdő vagyok (úgy értve, hogy láttam már kutyát közelről, szüleimnek volt is családi kutya, csak most elköltöztem és magányos vagyok kicsit az új városban)
-napi 5 órám minimum jutna rá
-őrző-védő hajlam legyen benne (nem árt, ha nem kell rá külön tanítani, bizonyos okok miatt)
-nagytestűt szeretnék
-kirándulós, túrázós típus vagyok
-napi 3 óra sétát minimum kapna
-tanítanám
-kutyasuliba vinném
-szuka vagy kan kutyát javasoltok?
-nekem első kutyám lenne, de a családban volt már több is (magyar vizsla, angol agár, beagle, shi-tzu, máltai selyemkutya, labrador)
-minőségi tápot kapna
-tenyésztőtől venném (fontos, hogy legyen itthon olyan, aki tenyészti is az adott fajtát)
-ápolására is temérdek sok szabadidőm lenne
Tacsi lakásba tökéletes, csak a lépcsőn vinni kell, mert a gerince nem bírja a lépcsőzést
Elvan egyedül, szeret tanulni, csak makacs, a túrázást IMÁDJÁÁÁK, van 3 féle szőrméretben ;)
Ha volt családi kutyátok, akkor nyugodtan lehet tacsi is.. (szóval tudom én is, hogy nem olyan könnyű vele bánni) És a nem mindegy, ha ivartalaníttatod. A szukát én jobban szeretem, mert a kan lepisil mindent..
Ha lift is van, akkor lehet nyugodtan nagytestű :) Talán első kutyusnak a német juhász a legjobb, okos, könnyen nevelhető, őrző-védőnek is tök jó. Én a magam részéről a szukákkal jobban szimpatizálok.
Arra nagyon figyelj, hogy tényleg jó helyről vedd, ahol odafigyelnek az egészségre és idegrendszerre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!