Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlanátok?

Milyen kutyafajtát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Amit tudnék neki nyújtani:

-lakásban lenne tartva

-4.-en lakom, tehát nem kéne, hogy gondot okozzon neki a lépcsőzés

-kezdő vagyok (úgy értve, hogy láttam már kutyát közelről, szüleimnek volt is családi kutya, csak most elköltöztem és magányos vagyok kicsit az új városban)

-napi 5 órám minimum jutna rá

-őrző-védő hajlam legyen benne (nem árt, ha nem kell rá külön tanítani, bizonyos okok miatt)

-nagytestűt szeretnék

-kirándulós, túrázós típus vagyok

-napi 3 óra sétát minimum kapna

-tanítanám

-kutyasuliba vinném

-szuka vagy kan kutyát javasoltok?

-nekem első kutyám lenne, de a családban volt már több is (magyar vizsla, angol agár, beagle, shi-tzu, máltai selyemkutya, labrador)

-minőségi tápot kapna

-tenyésztőtől venném (fontos, hogy legyen itthon olyan, aki tenyészti is az adott fajtát)

-ápolására is temérdek sok szabadidőm lenne

2015. máj. 29. 14:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem írtad meg a konkrétumot, hogy rövid vagy hosszú szőrű legyen, világosabb vagy sötétebb bundájú..
2015. máj. 29. 16:18
 12/14 anonim ***** válasza:
A németjuhász jó választás lehet, de nagyon meg kell választani honnan veszel. Esetleg még a tervueren, boxer, bullterrier, shar pei jöhetne szóba.
2015. máj. 29. 16:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Tacsi lakásba tökéletes, csak a lépcsőn vinni kell, mert a gerince nem bírja a lépcsőzést

Elvan egyedül, szeret tanulni, csak makacs, a túrázást IMÁDJÁÁÁK, van 3 féle szőrméretben ;)

Ha volt családi kutyátok, akkor nyugodtan lehet tacsi is.. (szóval tudom én is, hogy nem olyan könnyű vele bánni) És a nem mindegy, ha ivartalaníttatod. A szukát én jobban szeretem, mert a kan lepisil mindent..

2015. máj. 29. 21:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha lift is van, akkor lehet nyugodtan nagytestű :) Talán első kutyusnak a német juhász a legjobb, okos, könnyen nevelhető, őrző-védőnek is tök jó. Én a magam részéről a szukákkal jobban szimpatizálok.

Arra nagyon figyelj, hogy tényleg jó helyről vedd, ahol odafigyelnek az egészségre és idegrendszerre is!

2015. máj. 29. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.