Mitől van jobb sora egy családi kutyának, mint egy saját gazdájával élő járőrkutyának?
Sima Bh 1 vizsgàt kellett volna letenni. Helyette elhoztam a mostani németjuhim. Ő egy lelkileg összetört csajszi volt aki a szökős bélyeget kapta. Mostanra màr igen csak kinyìlt a csipàja, és egyàltalàn nem akar meglógni. Sőt el se tudjàk csalni mellőlem pedig a finom falatoknak igen csak nehéz lehet ellenàllni. Erre nem tanítottuk.
De mindegy nem bàntam meg a mostani kutyàmat mert egy túnemény csak azt utàlom amikor gúny tàrgya vagyok. Főleg egy menhely részéről akik az 1% ért kampànyolnak.......
El vagy egy kicsit tévedve. Egy járőrkutya sem jár minden nap dolgozni a gazdájával. Vannak olyan napok amikor igen és természetesen ha feladat van akkor viszik, de egy járőrkutya sincs 8-16-ig a gazdája mellett.
A szomszédom járőrkutyás rendőr és rendőrségi kutyakiképző és átlag hetente 2-3 alkalommal viszi magával a kutyáját.
Másik dolog pedig az, hogy talán a menhely látta rajta, hogy nem lenne alkalmas munkakutyának, más természete van és ezért írták, amit írtak. A szomszédomnál is van most egy német juhász, amit kölyökkorában kiválasztott, aztán amikor elkezdett foglalkozni vele, akkor látta, hogy nem alkalmas a feladatra. (mondjuk ő van olyan állatbarát, hogy emiatt nem adta le a gyepire, hanem családi kutyának megtartotta)
Tehát válaszolva a kérdésre, nem baj, ha a kutyának munkája és feladata van, az a baj, ha a nem megfelelő egyedet fogják munkára, mert ez nem tesz jót neki.
Az lehet hogy egy rendőr jàrőr két hàrom alkalommal viszi a kutyàt dolgozni. Nekem ennél hangyànyit sűrűbb a beosztàsom. Egy vagy két nap pihim van. Amikor otthon vagyunk nem jelenti azt hogy a lànc végén sinylődik. Öreg kutyàmmal összeszoktattam aki helyett most a csajszi dolgozik, és szeretnek együtt sétàlni az erdőben. De ez kevés a nj. nak. Pihenő napokon is ugyanúgy tréningezve van agyilag mert igényli. A fél kert ki lett alakítva kenelnek, annak a fele tetővel van ellàtva, benne egy hőszigetelt hàz.
Ahol dolgozok ott is jön velem mert akar jönni. Nàlunk a munkahelyen nincsen lazsàlàs. Nem telephely. 20 perces csekkolàs van, épületben is meg udvaron is van kutya. 13 épület van meg pàr udvar. Persze szoktam pihentetni amikor fàradt. Akkor a pihenőben alszik. De mindezeket a lelencnek is elmondtam......
Azt is elmondtam azért kell egy màsik kutya mert sajnos megöregedett akivel dolgoztam. Ő most otthon éli nyugdìjas éveit lassú sétàkkal egybe kötve. ( rem3lem még sokàig )
Nekem csak az a bajom hogy cinikus mòdon fogalmazott a lelenc. Én se írogattam ki semmi olyasmit ami màs menhely részére sértő lehet......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!