Komondor vagy Moszkvai őrkutya? Házőrzés, család (gyerekek) őrzése, gondozás szempontjából melyik optimálisabb?
Rottweiler vagy dogue de bordeaux+pásztorkutya.
mindenhogy két kutya kell, mert mondjuk a bordói az fázik akkor muszáj mellé egy újfundlandi mondjuk, mert az ugyan ugat is meg nem is fázik de nem alkalmas nyílt támadásra.
Roti meg nem fázik az fix... és elég jók a paraméterei is.
moszkvait meg felejtsd el, cigány gyereket láttam, hogy egy köztudottan törzskönyves moszkvait beetetett és betört hozzá... ezen felül túltenyésztett faj.
"optimális házőrzés"
Kösz, ezen jót röhögtem.
Teccik-e tunni, hogy állatról beszélünk, nem robotról?
Gondot ne okozzon, de olyan követelményeknek feleljen meg, aminek talán egy profi módon kiképzett kutya tud.
Cuki. Kutyád volt már?
Bizony, hogy tudom. :)
Látom, senkit nem zavar, hogy a kérdezőnek olyan kutya kell, ami mindent tud és ne legyen vele gond.
Ergo csak etetni fogja, foglalkozni vele nem.
Bocs, hogy sztem egy kutyát szeretni is kell...
Neki családőrző kell, nem családbarát. Hááát...
Reméljük, nem lesz benne a híradóban.
Nekunk komondorunk van, az idegeneket nem csipi, foleg ha random emberek akarjak simogatni az utcan.
DE: aki a kis csaladi koreben van azokat imadja, annyira bujos mint egy kiscica (40 kilos kiscica...), az olemben szokott tevezni es amikor furdok a furdoszobaajtoban fekszik mig nem vegzek. Nagyon jo fej :) Ritkan ugat, es a szorenek apolasa se nagy kunszt - tevenezes kozben szoktam a rasztait tepkedni.
Látom a troollkodó , IQ tornyokban dúl a kötekedés!!! Ki kell ábrándítanom őket, de van egy jó házőrző kutyám és volt is már kutyám ezelőtt is, itt viszont csak egy fajtaelemző összehasonlítást szerettem volna olvasni e két említett fajtáról, de úgy látom ez egyeseknek túl magas labdának bizonyult, pláne hogy nem képesek értelmezni a család őrzése kifejezést!!! Nem azt írtam hogy optimális házőrzés, hanem arra melyik az optimálisabb, kevesebb konfliktussal járó eb, mármint viselkedés vagy habitusával járó viselkedése szempontjából! Nálam is családi kedvenc a nagy kutya, amiről szó sem volt hogy ezt kizárná bármi is, ahogyan egyes "nagyon kemény arcok" értelmezik a kifejezéseket felfogóképességük hiánya miatt!! A két fajta
hasonlító elemzése az ilyen ide nem illő "egyének" miatt nem sikerült, de azért köszönöm az értelmes komondort méltató válaszolóknak a megnyilatkozásokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!