Ha egy nagytestű kölyökkutya 3 hónapos koráig minden nap lépcsőzik, utána viszont már nem, akkor is egyenes út vezet a csípőízületi diszpláziához?
Sosincs egyenes út a diszpláziához, lépcső ide vagy oda. Amúgy én nem tudok róla, hogy a lépcsőzés konkrétan összefüggésben lenne a DP-vel, bár az is tény, hogy nem vagyok szakértője a témának. Mindenesetre a DP kialakulása sokmindentől függ, genetika, etetés, a kutyaizomzatának állapota, sőt, ha feltételezzük, hogy a lépcsőzés ilyen szempontból gáz, akkor a lépcsőfokok magassága is számít, meg az, hogy mennyi idős korától három hónapos koráig lépcsőzik, illetve hogy ugrál meg rohan-e rajta, vagy csak sétál.
Összességében véve szerintem nem érdemes túlzásba vinni a parát, viszont nem kerül semmibe felemelni a kölyköt arra a pár lépcsőfokra biztos ami tuti alapon, úgyhogy könnyű rövidre zárni a témát.
8 lépcsőfok az nem tényező. Persze, ehhez az kell, a kölyök ne legyen túlsúlyos, ne legyen dp-vel terhelt sem elöl, sem hátul,..ami ilyen korban még nem igazán megállapítható.
Nálam a 3 hónapos nagytestű kölyök ennyit tett meg naponta többször a lépcsőházból az utcára. Nem lett dp-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!