Befogadtunk egy kóbor kutyát és kiderült hogy vemhes hiába a szuri. Mit tegyek?
Inkább vetesd el, mintsem megszülessenek, és a menhelyen éjék a sanyarú sorsukat.
Teljesen az abortusz ellen vagyok, de hidd el többet ér..
Ivartalanítás. A kutyádnak ezzel semmi lelki bántódást nem okozol. Sürgősen nézesd meg dokival, hogy mennyi ideje lehet ellésig.
Ha meg már késő lenne, akkor nincs más hátra, mint hogy megellik, a kicsiket legjobb tudásod szerint felneveled 8 hetes korukig legalább (2 hetes kortól féreghajtás 2 hetente, 6 hetesen első oltás, chip, kölyöktáp etetése), majd minden erőddel megpróbálsz nekik jó gazdit találni.
Lefotózod majd őket, és hirdeted mindenhol. Ebben kérheted állatvédők, menhely segítségét is.
Ha a kölyköket elvitték, bejelentkezel a szukával ivartalanításra.
Tanulság: legközelebb ne szurit kérj, hanem rögtön ivartalaníts, vagy ha nem megy azonnal, akkor úgy el kell zárni a kutyát tüzelés idejére, hogy semmiképpen ne férjen hozzá kan.
4-es: Honnan veszed hogy rondák? Én több tacsi-roti keverék kutyát ismerek, s mindegyik gyönyörű. Nem minden tacsi-roti keverék csúnya...
Ha a helyedben lennék kérdező, én megtartanám őket, vagy pedig elajándékoznám őket. Miért nem kell nekik ha szuka? Vagy ha roti az anyja? Manapság senkinek nem kell kutya? Dehogynem. De a kérdésre válaszolva, én semmiképp sem ivartalanítanám őt (valószínűleg megköveztek a válaszom miatt), inkább keresnék nekik gazdát, vagy megtartanám őket.
Járt így más is :)
3 éve befogadtunk egy nagyon csúf szőrmók kutyát. Kis cuki volt, nagyon szerettük. Pár hónaposra tippeltük a korát, de egy hónap múlva kikerekedett és egy hétre rá lefialt 6 kicsit. 5 megmaradt és sikeresen elajándékoztuk. Volt köztük szép is és szebb is, fiú is, lány is. Nem lehetetlen.
Köszönöm, hogy írtatok.
Megszülettek a kicsik.
Nyolc kiskutya született 6 fiú, 2 lány és mindegyik gyönyörű, mint a kisrotik hatalmas mancsokkal :D Szép nagy kutyák nem is tudom hogy fért bele ennyi.
Már meghirdettem őket és egy hét alatt már három biztos gazdit találtam. És egyet megtartunk, legalább nem lesz egyedül az anyakutya. Persze mindkettőt megműtetem. :)
Nem bántam meg, hogy megtartottam őket, fantasztikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!