Mit kell csinálni, ha egy pitbull jön veled szembe a gazdi nélkül az utcán és tök egyedül vagy?
Túlmisztifikálják a pitbullokat.
Alapból(ha nincs külön elvadítva és legalább minimálisan szocializálva van)nem bántják az embert.
Szólj hozzá nyugodt hangon,és figyeld a reakcióit.
Több mint valószínű,hogy normálisan fog reagálni.
Nekem legalábbis ez a tapasztalatom azután,hogy párat begyűjtöttem és hazavittem már.
Semmit. A pitbull a valóságban semmivel sem veszedelmesebb, mint bármelyik másik kutya. Sőt, gyerekszerető, jó fej! A rossz hírét az okozza, hogy hihetetlenül erős állkapcsa bizonyos célú kiképzésekre alkalmassá teszi. De alapból nincs gond egy pitbullal!
Ugyanazt kell tenni vele is, mint bármely más kóborló kutyus esetében: ha agresszív magatartást mutat (nagyon ritka) semmiképp nem szabad szaladni, nem szabad sikoltozni, ettől csak jobban bevadul. Ha nagyon félsz, csöngess be az első kapun, menj be egy boltba, ha van, stb. Egyébként nem kell mélyen a szemébe nézni, de határozott hangon rá kell szólni és nyugodt léptekkel elmenni.
Akár tanúsít agresszivitást, akár nem, azonnal értesíteni kell a legközelebbi állatmenhelyet - ők befogják, gondját viselik addig, amíg előkerül a gazdája, vagy keresnek neki egyet.
Sziasztok!
Én nem a kérdésre válaszolnék, én kérdeznék :)
Sokan írják: nem szabad a szemébe nézni,
Miért?
előre is köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!