Parvó után érdemes kutyus?
tehát volt egy parvós kiskutyám aki belehalt...és nagyon szeretnék másikat de azt mondta az egyik tanárom hogy ne legyen valakinek volt kutyája aki belehalt és ltt újra?
attól félek hogy a következő is elkapná....
(fertőtlenítettünk)köszönöm a válaszokat :)
Nem teljesen érthető a szöveg, de arra gondolt a tanárod, hogy ne legyen kutyája annak, akinek egyszer elpusztult az előző parvóba?
Szerintem ez ostobaság.
Főleg azért, mert az összes kutya elpusztul, egyik sem él örökké, csak némelyik boldogan, öregségében pusztul el, míg némelyik sajnos betegségben. Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy az embernek nem lehet új kutyája. Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy egy új kutyával "eltörlik" az elpusztult kutya emlékeit, de ez is ostobaság.
Volt néhány kutyám sajnos, akiket el kellett altatni vagy elpusztultak betegségben, de most is van három egészséges, szép kutyám, és úgy vélem, mindig lesz. :)
Parvó ellen van védőoltás. Beadatod neki és kész.
Én a mostani blökit az utcáról fogadtam be, pár nappal a befogadás után kijött rajta a betegség, de megmenekült, hála az orvosoknak. Akkor tudtam meg, hogy van oltás ellene, amit nyilván nem kapott, hisz kóbor kutya volt.
A parvo vírus elég sokáig megmarad pl a saját udvarban a talajon is.
Lakásban azért jobban lehet fertőtleníteni. Csak éppen a vírusokat általában nem az általunk a háztartásban használt fertőtlenítők pusztítják el.
Ha új kutyában gondolkodtok, legalább egy fél-1 éves, mindennel oltott kutyátok legyen.
Itt mondja neked mindenki, hogy oltass! Lehet új kutyád, csak mielőtt odaveszed magatokhoz, essen át a kötelező oltásokon és várjátok meg a kialakult védettséget is. Állatorvos tájékoztat erről.
Fertőtleníthetsz a házban/udvaron, de oltás nélkül nem 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!