Ti viszitek a kutyátokat magatokkal nyaralni?
Nem tudom eldönteni, hogy vigyük-e magunkkal, vagy ne. Horvátországba megyünk, és ha nem vinném, akkor szerdán délután elvinnénk panzióba, és vasárnap mennénk érte.
Biztosan tudom, hogy nagyon hiányozna nekem, és azon kattognék, hogy jól van-e, stb. Viszont jó lenne egy kicsit nélküle, csak kettesben a párommal végre hosszú idő után. Nem tudok dönteni. :(
Ti viszitek magatokkal? Hova mentek, és hány napra?
Én volt, hogy vittem magammal a Balatonra. Nem bántam meg, tök jó volt. Viszont más kutyával nyaralni, mint nélküle, természetesen alkalmazkodást igényel. Ugyanúgy érdemes tartani a kutya napirendjét nagyjából, mint otthon (séták, evés), és persze nem minden helyre tudsz kutyával menni, ahova nélküle igen.
Olyan is volt, hogy otthon hagytam, de nem panzióban, hanem a saját otthonában családtaggal.
Ha panziót választasz, körültekintően nézz utána, hogy valóban jól bánnak-e vele, törődnek-e vele. Magyarul szívből csinálják, és nem csak üzleti érdekből. Én olyan választanék, ahol mindennap tudok érdeklődni utána telefonon, és ezt nem veszik tehernek. Nyaralás előtt pedig többször ellátogatnék a kutyával a panzióba, hogy már ismerős legyen neki a hely és a gondozók, amikor ott hagyom.
Mi visszük mindig mindenhová magunkkal, ha 1 napnál tovább leszünk távol.
Nem szoktuk mindig mindenhova magunkkal vinni ha a párom szüleihez megyünk akkor oda nem visszük mert egyrészt közel laknak, másrészt mi nem szoktunk ott aludni egyedül karácsonykor mert mindig oda megyünk először és úgy onnan megyünk az én szüleimhez, akkor visszük magunkkal mert nem szoktunk onnan már hazamenni.
Mi többször szoktunk menni nyaralni inkább ilyen hosszú hétvégékre nézünk le páromék nyaralójába Balatonra, ott ugye a kutyusom illetve kutyusunk elvan mert nagy az udvar rész, sétáltatásra az a falu teljesen alkalmas, ha mi lemegyünk a strandra reggeltől késő délutánig akkor igaz otthon hagyjuk de nagyon jól elvan a lakásba egyedül, ott is van neki külön helye ahol szokott lenni, amikor visszaérünk kiengedjük az udvarra és estefelé jön a séta ideje. Én egyedül külföldre nem vinném magammal mert azért mégis más világ meg kitudja hogy a határon bele kötnek-e meg ha ott elkóborolna vagy valami baja lesz akkor a jóég tudja kihez tudnánk vinni. Mi tavaly voltunk Horvátoknál 5 napot ugye volt egy 4 fős család akik le akartak utazni de autóval akartak menni hogy ott helyben is tudjanak mászkálni és a páromat kérték fel sofőrnek mert a családban a férfi jogsiját bevonták mert balesetet okozott egy másik autóval és ugye a párom közvetlen munkatársa tehát jól ismerik egymást. A feleségének volt jogsija de nem mert ekkora utat bevállalni egyedül ezért a páromat kérték meg hogy menjen velük, rokon házába voltak nem volt gond ha kettővel többen leszünk mert nagy volt a hely külön szobánk volt nekünk szinte semmibe nem került, páromnak is vezetnie kellett többnyire egy 8 személyes furgont amivel lementünk de váltották egymást 2 óránként mivel én is tudok vezetni így a Horvát oldalon 2 órát én is vezettem hogy ők tudjanak pihenni. A kutyust is vihettük volna mert ők is vitték a spánieljüket, de inkább a párom szüleire bíztuk arra a kis időre. De minden máshová visszük magunkkal. 1 hónapja voltunk Szlovákiában a barátom unokatesójánál 3 napot Pozsonyban és oda vittük magunkkal a kutyust is. Ha közelbe vagyunk akkor visszük magunkkal mindig mert ha esetleg a határhoz közel vagyunk akkor könnyebben találunk állatdokit ha baj lenne mint egy másik idegen ország túlsó végén.
Apukámék mindig viszik magukkal a kutyust is Horvátországba, sokat nyaraltunk együtt kutyával. Nem sokban másabb, mintha kisgyerekkel nyaralna együtt az ember. Hiába vagy fáradt egy jó nagy fürdés után, a kutya ki akar menni sétálni. A partra leviheted, de ott is folyton figyelni kell, hogy hova csatangol, kik-mik mennek oda hozzá, nehogy összeszólalkozzon egy másik kutyával. Étterem szint úgy, utána kell járni, hogy beengedik e, vagy vacsora előtt-után kell még egy külön sétát tenni vele.
Anyukámékkal egy ideig vittük magunkkal a kutyust úgy szint a horvátokhoz, de egyszer olyan fertőzést kapott (tályog) hogy azóta se, inkább rokon vigyáz rá. Az állatorvos szerint az ivóvíztől volt. Emiatt előbb haza is jöttünk, és az állatorvos szerint ha nem mentünk volna azonnal haza bele is halt volna szegény. Figyelni kell, hogy a kutya is ásványvizet kapjon inni, meg ne csatangoljon egyedül semerre. Én akkor is állandóan aggódtam a kutyáért amikor velünk volt meg akkor is amikor nem :D (7-14 napokat voltunk)
Belföldre szoktuk magunkkal vinni, egészen más. Van ahova behívnak, hogy "milyen cuki kutya", van amikor a járművön is bepalánkolnak a kedves utastársak, hogy a fenevad vérengzést fog rendezni (vizsla póráz, szájkosár és éppen élvezi, hogy a gyerekek dögönyözik).
Van ahova rendszeresen meghívnak, egy két éjszakára, mert a kutya sokat segítenek a háziaknak mint "terápiás kutya" (nincs vizsgája).
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos még mindig nem tudtam dönteni, de erősen hajlok arra, hogy itthon hagyom. Ha nem külföldre mennénk, hanem mondjuk a Balcsira, akkor vinném magammal, de azért mégiscsak egy másik ország, ha ott bármi baja lenne nem is tudom kihez fordulhatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!