Hogy ne féljek a kutyáktól?
Szerintem egyáltalán nem baj ha tartasz tőlük. Nekem kell leblokkolni a jelenlétükben, de reálisan átgondolva tényleg nem ésszerű egy teljesen idegen kutyát rögtön elkezdeni tutujgatni. A kutyák eredendően ragadozó állatok, akik ha úgy érzik, hogy olyan szituációba kerültek akkor támadnak. Nyilván ezt nem egy barátságos vakvezető kutya esetére értem (bár ezt sem lehet elkönyvelni, hogy ez a kutya márpedig barátságos és kész).
Ebből az egészből azt akartam kihozni, hogy alapvetően értelmes reakció, de nem kell a jelenlétükben leblokkolni. Szerintem menj el menhelyre kutyát sétáltatni és akkor ott biztos tudják a gondozók, hogy melyik az olyan kutya amelyiktől nem kell tartani és lehet, hogyha egy-két ilyen kutyával összebarátkozol akkor már kevésbé fogsz félni az idegen kutyáktól.
Én csak akkor simogatom mások kutyáit, ha a másik gazdi megsimizi az enyémet, és látom hogy normális a gazda meg a kutyája is.
Egyszer egy idegennek a kutyája meg akarta dugni a kutyámat, nem engedtem neki, előttem ugrált, megsimogattam aztán hupsz, beleharapott a ruhám ujjába.
Nem a kezembe, de ha talizok azzal a kutyával, akkor már csak a hátát simizem, az arcát nem :D Különben aranyos, csak úgy érzem kiszámíthatatlan. Pedig hiába tudom mért csinálta, és nem is a kezemet harapta meg, de akkor is azóta bennem van a félsz.
Mások kutyáitól viszont nem félek, hogyha normálisan közelednek felém. Hát nem tudom hogy csináld, hogy ne félj. Talán próbálgasd óvatosan simogatni őket, és lehet h minél többet megsimiztél, annál bátrabb leszel.
Az a baj sokan úgy fogják fel ha a kutya oda kap,hogy leszakad a karja és úristen..közben csak max felsérti a bőrt,fájni fog.De ennyi.
Eleve idegen kutyát csak úgy sosem simogatunk,hanem megkérdezzük a gazdit. Ha azt mondja meg lehet és a kutyus is érdeklődik,csóvál akkor nem lesz gond,de ha lapít,behúzza a farkát,befeszül,morog akkor jobb békén hagyni,igazából a kutyák testbeszédére kell figyelni. Nézni a fül,farok,testtartást,szemeket stb
Legtöbb kutya ha vmi nem tetszik előbb morog vagy vicsorog.Ilyenkor is jobb abba hagyni.
Én kutyakozmetikusnak tanulok háát ő nem mondom,hogy nem félek időnként. De csak akkor amikor már egy kutya oda kapott,ráfogott a kezemre .Van bennem egy tartás utána. Általában ha meg eleve harapósabb akkor szájkosár.
De alapjáraton mindig figyelem a kutyák testbeszédét,Így megelőzhetőbb a dolog. Bár nem minden esetben. Oktatóm mondta,hogy akik állatokkal foglalkoznak azokat megkarmolják,megharapják ezt el kell fogadni.A kezünket nem fogják letépni. Nekem is eddig csak a bőrt sértették fel az ebek.Szóval a tipikus figyelmeztetés :D
Igazából ezt magadban kell tisztázni.Kutya sulira kinézni,figyelni a kutyák testbeszédét plussz nézhetsz,olvashatsz ezekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!