Hogyan tanítsam meg a kutyám kultúráltan sétálni a flexin?
Tudtok erre jó technikákat?
Tudom, hogy a flexi alapvetően ördögtől való, de sajnos nálunk nincs lehetőség póráz nélküli életre.
Nincs kutyafuttató, és minden zöld területről ki vannak tiltva a kutyák, ahol esetleg szabályt szegve mégis levehetnénk a pórázt.
Az nem igazságos, hogy másfél méteren kullogjon a buksi örökké, ha meg meg is szagolna valamit akkor rángasson keresztül mindenen:(
Kutyasuliban nem tanítanak flexis sétát:)
Igazából hogyha bekattintod a flexit egy adott méretre, akkor hasonlítani fog egy sima pórázra. Ugyanúgy taníthatod vele, mint a simával. Amúgy ha veszel egy 2 méteres normál pórázt, akkor máris mehetsz vele kutyasuliba
Nem értem, mi az összefüggés a között, hogy elengednéd a kutyát és hogy flexi pórázod van... A flexi direkt arra van, hogy a városi kutyákat ne kelljen elengedni az ilyesmi területeken. És ha már itt tartunk.. Nekünk ilyen futtatás céljából 8 méteres flexipórázunk van, de suliba 2 méteres normál pórázzal jártunk. A kutyám flexivel tanult meg sétálni. Csak beállítod egy fix méretre, és jöhet melletted...
(bocs, ha érthetetlenül fogalmaztam)
Ha lábnál akarsz vele sétálni, adj ki egy parancsot és kajával csalogasd magad mellett.
Ha "el akarod engedni", oldd ki a flexit, és elengedő szóval bocsájtsd útjára :D Ha kihúzná a maxot, állj meg, fékezd le a pórázt. Amint a kutya magától kilazítja, indulj meg és ismét oldd ki
Megtanítod rendesen pórázon sétálni egy normál 120-as pórázon, és ha az megvan, rárakod a flexit.
Amúgy azért nem tanítanak flexis sétát, mert - pardon, de - hülyeség. A flexit nem tudod rendesen megfogni, mert csak a végét markolászhatod, nem tudod rendesen megrántani, mert külön rituálé csévélni rajta egyet, ráadásul folyamatosan feszül, húzni tanítja a kutyát, egyszerűen használhatatlan, ha nem csak fogni akarod a végét, hanem hatni is szeretnél vele a kutyára.
Én megoldottam a dolgot egy 6 méteres heveder pórázzal :D Ha olyan helyre megyünk, ahol el ugyan nem engedhetem, de van füves, fás rész, akkor bekészítem a táskámba a heveder pórázt és nyakörv mellé megy a hám is fel a kutyára. A séta a parkig 1,5 méteres sima pórázon, nyakörvvel történik, aztán ott leveszem róla a rövid pórázt és fölcsatolom a 6 méterest a hámra. A hámmal azért jó kombináció, mert ha rohanni kezd és ránt egyet akkor nem a nyaka nyekken egyet :) Persze koszos lesz a heveder póráz amikor a földön húzza, de így nem egy feszülő zsineg van a kutyán, hanem egy laza póráz.
Próbáld ki. Enyém imádja :) Simán elég neki ez a 6 méter mozgástér, általában csak 3-4 méterre pattog körülöttem, de nagyon élvezi, hogy ide-oda mehet előttem, mögöttem is.
A flexihez: az tényleg jó ötlet, amit előttem írtak, hogy alapjáraton láb melletti éta van és csak parancsszóra húzhatja ki a madzagot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!