Hám vs. Nyakörv, és a márka?
Nyakörv.
A hám húzásra való.
Amint első írta: a húz, akkor nem fojtja. Kell az neked, hogy sétánál húzzon? Ugye nem? :)
Szóval: sima nyakörv.
Ha akkor is húz, és nem tudod lenevelni róla, meg lehet próbálni a fojtót.
De ahhoz kérj segítséget, ha még sosem használtál.
Én a Ferplastot szeretem, de nem ez az egyetlen jó márka. Sima pórázt vegyél, ne flexit.
Ha még nem volt kutyád, akkor ajánlott a kutyasuli. :)
Sima nyakörv.
Felnőttkorában, ha már nem cserélgeti kéthavonta a nyakörvét (vagy előbb is, ha nem tudjátok pórázfegyelemre szoktatni, és/vagy kiugrál), vegyetek fémcsatos nyakörvet, sokkal biztonságosabb, mint a műanyag, ami simán szétnyílik, vagy eltörik, főleg hidegben.
Méretéből adódóan egy boxerre inkább a nyakörv való, persze kölyökként még hordhat hámot, főleg, ha szeret kiugrálni galambokra, stb. Abban is meg lehet tanítani a szép, laza pórázos sétára, aztán átválthattok nyakörvre.
Nekem ami nyakörvből nagyon bejött, az a ROGZ márka,
pont L-es méretűje a kutyámnak, ami boxerekre is jó, biztonsági záras: [link]
Szerintem ez a méret a tiédre is jó lenne, széles állítási lehetősége van.
7-es te tudod mit jelent a fojtólánc vagyis láttál már olyat vagy csak a fojtó szón ragadtál le...
Úgy kell közlekedni egy kutyával mint Károly bácsi Frakkal?
A kutya a fájdalomból ért ês nem abból h légyszike ne húzzál.... A fojtót tudni kell használni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!