Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek a kutyámmal?

Mit tegyek a kutyámmal?

Figyelt kérdés

Tehát. Van a családnak egy kan kutyusa, vizsla keverék. Most 6 éves.

Én lennék az, aki ráérne vele játszani, sétáltatni stb. Csakhogy: ezt meg is tettem, amíg pár éve meg nem harapott. Biztos csináltam neki valamit, ami fájt. Nem tudom. Nem haragszom rá, semmi. Akkor sokáig nem mertem még megsimogatni sem, de aztán visszatért a bizalom, szépen lassacskán. De utána még többször odakapott. Nem mondom, hogy fájt, de nyomott hagytak bennem, és azóta nem vagyok vele eleget, ha meg igen, akkor csak kint vagyok az udvaron, még megsimogatni is csak keveset simogatom. A bizalom újra nem fog visszatérni, nem mostanában volt, de tudom, hogy már nem.

Én nagyon sajnálom szegényt. Itt ülök, látom, de nem megyek vele se sétálni, se játszani. Ez így nem jó se nekem, se Neki. Én szeretnék egy "társat", akivel jót lehet játszani, de ugyanakkor tudom, hogy ez így Neki is nagyon rossz.

Mit lehetne tenni? Vagy semmit? Menhelyre egyáltalán nincs szívem beadni, ne is mondjátok. Azért annál itt sokkalta jobb Neki. :)

Elég elkeserítő, nem tudok mit tenni, higgyétek el, szívesen játszanék vele, de egyszerűen nem megy.

Esetleg lehet valami megoldás? 14/L

2010. febr. 22. 17:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Így van!

Az sem biztos egyébként,hogy a 0 szocializációjú régi elfogadná az új kutyát.

Először tényleg a gazdinak kell tanulni a kutyák viselkedéséről és fokozatosan lehet a kutyát is nevelni.

2011. márc. 14. 20:02
 12/13 Csurmi ***** válasza:
100%
A családból kit tart főnöknek? Ha például apukád akkor az ő jelenlétében utasítsd az ül vagy egyéb könnyű parancsra. Ha nem teszi, akkor ne hagyd hogy más csinálja. Én azzal tudtam "átvenni" a hatalmat, hogy megkértem a férjemet hogy a kutya előtt játsszuk el, hogy én vagyok a főnök. Mondtam neki hogy ül, leült, hogy menj ki, kiment. Erre a kutya teljesen összezavarodott, utána mondtam a kutyának is, hogy ül, és egyből leült. :-) Utána már elfogadta ha mondtam neki valamit. Tudod sok jelből olvasnak a kutyák, és tudják, hogy ki a főnök. Azzá is kell válnod és legyőzni a félelmeidet. Sokat játszani vele, és nagyon következetesnek lenned. Vissza lehet hozni még a bizalmat, szerintem nézz sok Ceaser Milan videót, az nagyon inspiráló.
2011. márc. 14. 22:41
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, ez az utolsót meg különösen :D

Igen, apumat tartja a főnöknek. Tőle régebben kapott (mármint csak fegyelmező jellegűen, nem nagyon). Őt nagyon szereti és tiszteli. Mostanában sokat vagyok kint vele, de főleg ha más is van kint. De pl ha egyedül vagyok itthon, nem megyek ki hozzá. De már javul a helyzet :)

2011. márc. 15. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!