Alapvetoen amelyiket ugy nevelik. De ha fajtakat akarsz, akkor retrieverek, pit bull,amstaff, leonbergi stb. Van egy par.
2015. máj. 1. 12:34
2/9 anonim válasza:
Nem fajtától függ, csak neveléstől. A szocializált kutyák többnyire szeretik a gyerekeket, főleg, ha a családban is van. Esetleg néhány kisebb testű fajtára (pl. yorki) lehet azt mondani, hogy kevésbé barátságosak általánosságban, de egyébként teljesen mindegy.
2015. máj. 1. 12:42
3/9 A kérdező kommentje:
Hát mi Border Colliet vagy Labradort szeretnénk. csak a Border az eléggé sok foglalkozást igényel.
2015. máj. 1. 12:45
4/9 anonim válasza:
Nem a kutya fajtájától függ, hanem a nevelésétől, meg persze attól, h a gyerek mit csinál vele. Nyilván ha a farkánál fogva húzza, a kutya védekezni fog. A gyereket is meg kell tanítani a normális viselkedésre, mivel a kutya nem játékszer.
2015. máj. 1. 13:02
5/9 anonim válasza:
A border nem kifejezetten szereti, ha nyuzzak, de ha a gyerekek normalisak es meg van tanitva nekik, hogyan kell banni egy kutyaval, akkor egyutt tud elni veluk. De alapvetoen nem csaladi, hanem sportkutya, sima csaladi kutyakent nem fogja magat jol erezni. Egyertelmuen a labradort javaslom a ketto kozul. Termeszetesen ra es minden kutyara is igaz, hogy csak akkor lesz gyerekbarat, ha nevelitek, szocializaljatok es a gyerekeket is megtanitjatok finoman banni vele, tudatositva, hogy a kutya nem plussjatek, hanem eloleny.
2015. máj. 1. 13:06
6/9 anonim válasza:
Én azt tudom, hogy nekem labim van és gyakorlatilag hiányzik belőle az agresszió, több órás, gyerekek általi nyúzást is megadóan visel :)
Nincs különösebben jelentős kutyás tapasztalatom rajta kívül, szóval nyilván nem mondanám, hogy csak a labrador ilyen, de nekem már nem kell más, az biztos :) Egyébként azt gondolnám, hogy amelyik kutya kölyökkorától szokva van az idegen emberek és állatok közelségéhez, azzal nem lehet gond gyerekek mellett sem.
2015. máj. 1. 13:22
7/9 anonim válasza:
Nekem labradorom van! 8 éves koromba vettük, nyúztuk, meg minden, jól tűrte! Még most is úgy viselkedik, mind egy kölyök, pedig már 4 éves. Ha a border collie a nagy mozgásigénye miatt nem jó, akkor a labradort nyugodtan választhatjátok! :)
2015. máj. 1. 14:13
8/9 anonim válasza:
Azt mondják, és azokra a kutyákra, amiket ismerek, ez igaz is, hogy a golden retriever jobb családi kutyának, mint a labrador, mert nagyon hasonló, de kicsit nyugisabb. Egy biztos, hogy az én labim még 8 évesen is tud elég izgága lenni, a szomszédom goldieja 3 évesen is kicsit be van lassulva hozzá képest :)
2015. máj. 1. 14:35
9/9 anonim válasza:
Minden kutya szereti a gyerekeket ha van velük foglalkozva :)Golden,Labrador,Berni pásztor,Border,Husky gyerek barát fajták.De még az Amstaff is imádja őket kenyérre lehetne kenni gyerekek közt de nem mindenkinek való kutyus.Nekünk van egy 6 hónapos és imádja a 1,5 éves kislányom :) Sőt a chow-chow ra is azt mondják hogy bolond kutyák,hát anyuéké olyan nyugodt hogy semmi nem zaklatja fel és 6 éves már.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!