Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy cicám a lakásba és...

Van egy cicám a lakásba és szeretnék mellé egy francia buldogot vagy egy mopszot?

Figyelt kérdés

menyire jó ötlet ez szerintetek ? melyik lenne alkalmasabb a cica mellé ?

melyikkel van több ,,gond,, a mopszal vagy a buldoggal ?

irjatok róluk pár sort ,h milyenek . netröl én is el tudom olvasni ,de személyes tapasztalatok érdekelnének :)

2015. ápr. 30. 12:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nem tudnám vinni suliba .

nekem még nem volt kutyám ,de férjemnek igen .

minoségi kaját kapna ,ahogy a macskám is .

sokat tudák vele lenni ,mint irtam egész nap itthon vagyunk .3 séta min. meglenne ,kutya nélkul is megvan :)

a megvetelére sok pénz tudnák áldozni ,tehát jo helyrol hoznám mindenképp ,de arra nem szeretnék sok pénzt költeni ,hogy havonta állatorvoshoz futkossak BETEGSÉG miatt.

2015. ápr. 30. 14:30
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnos mindkettő elég beteges fajta. Ilyen tekintetben mindegy, melyik a két fajta közül. Ennek (mármint a betegségek) esélyét csökkenti a jó helyről való vásárlás, de nem zárja ki. Szemproblémák, bőrproblémák jellemzőek, illetve a nehézlégzés a nyomott orr miatt - ezért a hőséget nem bírják.

Ha olyan fajtát szeretnél, amivel nagy valószínűséggel nem kell gyakran dokihoz menni, akkor javaslom, ne ezeket a fajtákat válaszd.

2015. ápr. 30. 14:33
 13/17 A kérdező kommentje:
boston terrier is ennyire beteges ? :(
2015. ápr. 30. 14:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Ő annyira talán nem. Az ára kb 300 ezer forint, persze pontosat a tenyésztő tud mondani.
2015. ápr. 30. 14:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Esetleg fajtamentoktol egy 2-3 eves kutyat orokbefogadni? Akkor mar nagyjabol lathatod, hogy mire szamithatsz a betegsegeket illetoen.
2015. ápr. 30. 14:41
 16/17 anonim ***** válasza:
szerintem így kisgyerekek mellé, kezdő kutyásként semmiképp se kölyköt hozz el. a napi 3 séta egy felnőtt kutyának megfelelő, de ezen kívül is igényelnek foglalkozást, szaladgálást, játékot, nevelést, azaz agyi és fizikai fárasztást is :) kölyökkel meg a felsoroltakból még több kell!
2015. ápr. 30. 15:31
 17/17 anonim ***** válasza:

A boston terrier sokkal több mozgást igényel, mint egy mopsz vagy francia bulldog.

A mopsznak tényleg nagyon hullik a szőre, de együttműködőbb, mint a francia bulldog. Mindkettő elég beteges fajta, de ha olyan helyről hozod, ahol egészségügyi garanciát is kapsz mellé, akkor kétlem, hogy annyira sok gond lenne vele.

Szerintem a mopsz kiváló kutya kevésbé vagy közepesen aktív, kisgyermekes családoknak.

A macskákhoz nem értek, ahhoz nem tudok hozzászólni. :)

2015. ápr. 30. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!