Ilyenkor miért én vagyok a paraszt, bunkó gazdi, a kutyám meg egy életveszélyes "dög"?
Póráz nélkül sétáltatom a kutyám, BH vizsgás - atombombát robbantának mellette sem mozdulna el a lábamtól. Ennek megfelelően ahol lehet póráz nélkül sétálunk, de szigorúan láb mellett. Eddig csak normális kutyásokkal találkoztam, akik nem engedték csak úgy oda a kutyájukat se szó, se beszéd. A kutyámról tudni kell, hogy elég paraszt tud lenni idegen kutyákkal, mivel alapból nagyon domináns és helyrerakja azokat a kutyákat, akiknél úgy véli nem tartsák tiszteletbe - értsd lenyomja őket és alkalmanként figyelmeztetésként odacsattog. Tehát nem egy vadállat, számomra ez egy normális kutyakommunikáció, hogy tudatja a másik kutyával, hogy ezt nem kéne - a normálisabbjai megértik. Persze én is kontrollálom.
Ma ismét nyugiban sétálunk, kutya láb mellett póráz nélkül. Egyszer csak hátulról hallom: "Nézd, ott egy kutyus, menjél játszani!" Mire megfordultam, egy jack russel ért oda, vehemensen ráugrott a kutyámra hátulról . A kutyám utálja ezt, DE NAGYON és már morogva nyomta le a kutyát, odacsattogva neki. NEm bántotta, de a jack russel vinnyogva rohant a gazdájához. A gazdi azonnal nekem esett, hogy minek sétáltatok egy ilyen életveszélyes "dögöt". Persze én normális hangnemben közöltem vele a kutyások etikettjének alapvető pontját: Miszerint idegen kutyához nem engedjük oda kérdés nélkül a kutyáknak... erre mégjobban kikelt magából és hatalmas szitkozódások közepette ordított tovább. Én leszarva arrébb álltam a kutyámmal. De továbbra is ordított utánam, hogy legközelebb a pasijával jár erre, és meglát minket a kutyával, majd a pasija jól elintézi a kutyát... hát no comment.
Mindig az a "hibás", akinek a kutyája szabadon van, de kontrollált. Anno beszólt egy pasi, hogy jó lenne megkötni a kutyát. Mondtam, nyugi, NEM fog odamenni...de kössem meg, mert a kutyája balhés. Mondtam oké, az enyém nem balhés, nem megy oda...de hogy nem biztos, hogy meg tudja tartani :O idióta
Amikor kis kutyák őrjöngenek flexin, s beszólnak a póráz hiánya miatt, fel se fogják, hogy az övék pórázon is köcsög, a mienk meg szabadon is jól nevelt, fegyelmezett :D
Ma pl. kutyám tőlem 10-15 méterre szimatolva ment a zöldben, én a járdán. Felőlem odafutott mögé ugatva egy kis fehér szobaizé, majd visszafordult, nem volt komoly, kutyám rá se pillantva ment szimatolni tovább :D aztán a kutya gondolt egyet és rástartolt hátulról kutyámra...nem vártam ki a végét, nagyon kiáltottam, amit kutyám fel se vett, a kis kutya visszarohant gazdihoz. Megjegyeztem, hogy ha megharapja a kutyám lábát, tuti felrúgom...és hogy egy antiszoci kutya egyszer ezért keresztben lenyeli :P
Nekem a dominancia nem egyenlő azzal, hogy azonnal helyrerakja a pofátlan kutyákat vki. Lehet morogni, vicsorogni, elfordulni, stb...konfliktust kerülni ;)
Így tanítom a kutyám, pedig domináns!
Mellesleg ha hagynám intézkedni, több év munkám menne kárba...és még engem vennének elő a csúnya nagy "vérebbel"...köszi, ebből nem kérek
A normális emberek nem állnak le kiabálni az úton.
A jack russeles hülye volt, ne is foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!