Fogpucolás, fogkőmegelőzés/eltávolítás céljára ti milyen csontot adtok a kutyáitoknak?
Annyiért én sem vennék rágókát!
Én barffal (nyers) etetek. A farhát csirke, kacsa tökéletes erre a célra (meg az összes többi csontos, amit nyersen kap), pulyka, kacsa, csirke nyak, csirkecomb, kölyöknek/kezdőnek mellcsontot adtam, hogy megszokja, hogy ezt rágni és nem egyből nyelni kell mint a tápot.
Sok hentesnél, vásárcsarnokban árulnak "húsos csontot marhából" azokkal is jól elvan, de azokat tényleg csak játszani/rágcsálni mert nem tudja megenni.
Néhányan adnak szárakenyeret is erre a célra, de azért ez nem a legjobb megoldás, mert a kenyér nem tesz jót a kutyának, ellenben a húsos csontokkal.
Az előttem írtakhoz még annyit, a marha cupák / ízület// nyersen is remek fogtisztító. Természetesen a kistestűeknek inkább a nyak, stb és még a csirke, kacsafej is jó dolog.
Akkor tisztul a fog, ha lehetősége van a kutyának belemélyeszteni valamibe a fogát. Mint az embereknél a fogkefe, dörzsölés kell nem csak a szemfogaknak, hanem az összesnek.
Üdv kérdező!
Milyen kutyáról van szó? Mivel etetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!