Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan ápolhatom otthon...

Hogyan ápolhatom otthon "szakszerűen" a Máltai kutyusom szőrét?

Figyelt kérdés

2 éve fogadtam örökbe egy máltai selyem kutyust. Több máltait láttam már és szerintem ez én kutyusom szőrének a minősége rosszabb, mint a többié. Nagyon filcesedik, hiába fésülöm minden másnap. Nem annyira hosszú, mint a kiállításra szánt kutyusoké. Kb. 5 centi. Ilyen hidegben nem szeretnék vele kitolni, hogy nagyon rövidre nyíratom. Használjuk a nercolajat. de igazából az sem sokat segít. Körülbelül 2 hetente fürdetem.

Lehet, hogy ez a baj?

Sajnos arra nincs keretem, hogy minden hónapban kozmetikushoz vigyem.

Tudnátok tanácsokat adni, hogy itthoni körülmények között mit tehetek, hogy ápolt maradjon?

Előre is köszönöm.

2010. febr. 22. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
persze hogy a 2 hetenkénti fürdetés tönkreteszi a szőrét ... elég lenne bőven 2-3 havonta
2010. febr. 22. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Egy kutyát évente 3x-4x kell fürdetni. Vagy kivételes esetekben mikor indokod van rá. A nem megfelelő sampontól és a túl gyakori fürdetéstől kiszáradhat a bőre. Viszketni fog neki, hámlani. Vegyél neki vitamint, szőr ápolót és ne fürdesd csak 4 havonta. Gondolom benti kutya szóval bőven elég. Ne feledkezz meg arról, hogy rendes kutya samponnal mosd meg. Sok fajta van válogass köztük, hogy melyik a legjobb a kutyádnak.
2010. febr. 22. 13:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Igazából egy kozmetikus ismerős ajánlotta a gyakori fürdetést, de én sem értettem miért.

Samponból csak Héryt használok, szerintem az elég jó márka, legalább is az ára alapján.

2010. febr. 22. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

Egyáltalán nem elég 2-3 havonta, pláne egy bent tartott kutyánál! Az ő, és a te egészséged érdekében is!

A filcesedésért a gépezés a felelős, sajnos ez ellen nem nagyon tehetsz semmit, de van pár trükk, amivel szebbé, egészségesebbé teheted a szőrét.

Válassz jó minőségű kutya sampont, amivel 4-5 hetente megfürdeted. Ha szánsz rá pénzt (neked egy flakon évekig elég), akkor ajánlom a Zanni avokádós termékét, az televan tápanyaggal. ha nincs rá kereted, akkor vásárolj középkategóriás sampont (Héry, Pet-Champion, Dr. Stefan Borg).

Ezeket mindig hígítva tedd a szőrébe, és jól masszírozd bele. Vásárolj jó minőségű kondícionálót (vagy amivel ugyan azt a hatást érjük el, Pantene száraz és töredezett hajra, mi kiállítások előtt használjuk, mert iszonyú jól feltuningolja a szőrt, és megnehezíti, így leomlóbb, csillogóbb lesz), ezt masszírozd bele a szőrébe, és hagy így hatni 10-15 percet. Utána jól öblítsd le, alaposan most ki, hogy ne irritálja a bőrt.

Szárítsd meg a kutyát hajszárítóval, úgy, hogy közben fésülöd, így nem csimbókokba állva fog megszáradni, és kevésbé lesz filces is. Félszárazon fújd át nercolaj permettel (ne olyan sokkal, csak hogy ivódjon egy kicsi a szőrbe), majd szárítsd szárazra.

Mancsokat ollóval körbevágod, párnák közül kivágod a szőrt, fenéknél levágod, pofinál igazítod :)

Ennyi, remélem, használ. Kutyakozmetikus vagyok, és yorkshire terrier kiállító (és kozmetikus)

2010. febr. 22. 13:50
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Nyugodtan fürdetheted kéthetente a kutyusodat,természetesen minöségi samponnal!Nekem bologneseim vannak,és kiállítási szezonban van hogy hetente fürdenek,és gyönyörű egészséges a szőrük,bőrük!

A Zanni cuccok nagyon jók nézelödj,érdeklődj náluk,nagyon szivesen segítenek!Vannak balzsamok amik segítik a bontást!

2010. febr. 22. 13:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a szakszerű tanácsokat :)

Igazából én azt hittem, hogy vizesen nem szabad fésülni, eddig csak az ujjaimmal "fésültem szárítás közben de ki fogom próbálni, és azt hiszem a pantene balzsamot is meg fogom próbálni.

A nercolajat nedvesen szoktam a szőrébe masszírozni, úgy hogy a kezemre teszek belőle.

A szeme körük is használom a Héry ápoló és fehérítő zselét, a sampont meg higítva.

A szárítást nem szereti, de azért elviseli.

Elég "bolond" természetű, egy igazi hisztis díva. Sajnos megnevelni sem egyszerű mert kb. 2 éves volt amikor örökbe fogadtam. :)

2010. febr. 22. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, és Pantene-ből a balzsam kell, nem a sampon :) Ezt kihagytam.
2010. febr. 22. 15:23
 8/8 anonim ***** válasza:

A két hét túl gyakori, bárki bármit mondd. A leggyakoribbnak min. 2-3 hónapnak kéne lennie, de minél kevesebbszer, annál jobb!

Ha sáros lesz a hasa, lába, akkor simán langyos vízzel le kell mosni, sampon nélkül!

2010. febr. 22. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!