Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha a kutyám túl...

Mit tegyek ha a kutyám túl sok csontot evett, hányt és ürtési ingere van, de nem jön már semmi?!

Figyelt kérdés
Anyámnak köszönhetően sok csontot evett, pedig nem nagyon bírja a gyomra, pedig már elmondtam neki h ne adjon a kutyának. Hányt is, de csak gyomorsavat. 10 lépésenként meg kell állni a kutyával, mert ingere van arra h kakáljon, de már csak folyadék csepeg szegényből. Nem eszik sajnos, mert gondoltam arra h kis olajjal leönteni 1 kis husit...hátha meghajtja és kiürül a szervezete. ha nem lesz jobban persze megyünk dokihoz.
2010. febr. 22. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Adj neki tejet.Az meghajtja.
2010. febr. 22. 10:38
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
szia. csak jobbulást tudok neki kívánni, a dokitól jobb ötletem nincs. Nem tudom,milyen kutyád van, kis testűnek eleve nem előnyös a csirke csont pl. De hát, ezt te is tudod,hiszen mondtad anyukádnak, gondolom, tapasztalatból. Az a baj, hogy ha megakadt egy csontszilánk, akkor az már csak a galibát csinálja bent (bélcsavarodás), az már nem nagyon fog kijönni természetes úton.
2010. febr. 22. 10:54
 3/11 Harmoka ***** válasza:
100%
Lehet, hogy megült a gyomrában a csont. Próbálj meg neki parafinolajat adni, az szokott segíteni. (Gyógyszertárban lehetkapni)
2010. febr. 22. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1 nap alatt nem lesz hatása a fent ajánlott házi praktikáknak,vidd orvoshoz,bélelzáródást is kaphat csonttól,akkor csak ártanak a házi megoldások.
2010. febr. 22. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Azonnal orvos!Nekem egyszer majdnem elpusztult a németjuhászom csont miatt 9-évesen!Nem az én hibám,én nem adtam már neki csontot!A szomszéd dobálta át!Ugy tudom hogy az idősebb kutyák már nem tudják ugy megemészteni a csontot!A beleibe összegyülik,ugy mint valami hordalék ,és elzárja a végbélnél az utat!Amikor ez volt nálunk a doki felnyult neki és ugy szedte ki!Utánna jött az anyag rendesen!Jobbulást!
2010. febr. 22. 11:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen orvoshoz vigyed, de ha ingere van és nem jön semmi akkor lehet bélelzáródása van és, akkor nem jó ha meghajtod tejjel, a parafinolaj azért jó mert lazítja a székletet és nem meghajtja, ugyan ez volt a kutyámmal, majd két hétig nyomtam neki a parafinolajat fecskendővel a torkába, mert magától nem issza meg, és helyrejött. Parafinolaj kihozza neki idővel, de orvos nézze meg mindenképp. De komolyan ne akard meghajtani lehet ártasz neki vele, gondolj bele mi van ha elvan záródva a bél és meghajtatod, az nem lazítja az csak nyomja kifele, ott össze van állva neki lehet egy nagy gombóc és nem megy tovább, de a parafinolaj szépen eljut odáig, fellazítja és kijön, ne hajtasd abból lehet sztem bélcsavarodás is.
2010. febr. 22. 12:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Irány a doki, ebből komoly baj lehet.
2010. febr. 22. 17:17
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem valaszd a dokit majd o felir egy gyogyszert amit be kell adjal neki..es ne agyal neki tul sok csontot nem egeszseges..tobb kart okoz mint hasznot:)gyogyulast a kutyusnak
2010. febr. 22. 22:45
 9/11 A kérdező kommentje:
elvittem a dokihoz, mert már visított amikor próbált vmit kinyomni. ultrahang, röntgen, végül kiderült h megakadt a végbelébe sok sok csontszilánk kakával.Amúgy középtermetű kutyáról van szó. Végül beadtak neki vmi folyadékot a végbele felől. 1,5 órát sétáltattam, hogy hátha sikerül kinyomnia vmit, de nem mozdult. végül műteni kellett.1 órás volt a műtét, hál'istennek a beleit nem kellett felnyitni, vhogy összemorzsolta a doki a csontot.Azt mondta h úgy kell elképzelni mint 1 tűpárnát, csak tű és kaka. sétálásnál elég kába, ma reggel meg bepisilt. köszi a segítséget azért.
2010. febr. 23. 09:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Fő, hogy sikerült megmenteni! Persze, hogy kába és sokkos, de majd jobban lesz. Ez talán jó tanulság mindenkinek, aki azt vallja, hogy a kutyának kell a csont, hiszen szereti.

jobbulást a kutyusnak,köszi az infót!

2010. febr. 23. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!