Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Okozhat ez valami bajt?

Okozhat ez valami bajt?

Figyelt kérdés
Kaptam egy három éves yorki kutyát.Az előző gazdája a nyers etetés hive volt. Nekem ez egyáltalán nem szimpatikus. Inkább váltanék a tápra, csak nem tudom, hogy mennyire viseli meg a kutya szervezetét az átállás. Nem szeretném ha emiatt esetleg megbetegedne.
2015. ápr. 27. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha kutyus ezt szokta meg, akkor ezt szokta meg,én nem változtatnék,de te kutyád.

Ha már mindenképp át akarsz állni,azt lassan és fokozatosan tedd,a kutyagyomor sincs acélból.

2015. ápr. 27. 09:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit bír a kutya és milyen tápra váltasz. Ha hidegen préselt vagy magas hústartalmú tápra váltasz, akkor sokkal kisebb eséllyel lesz probléma, ha valami nagyon műanyag, sok adalékanyagot tartalmazó tápra váltasz, akkor pedig szinte garantált a hígf.sás.
2015. ápr. 27. 10:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Én amikor évek után leálltam a nyerssel, akkor nem váltottam fokozatosan, és semmi bajuk nem lett, pedig elég érzékeny a gyomruk. De jó tápot kapnak.
2015. ápr. 27. 10:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha te nem szeretnél így etetni és nincs is időd utánanézni ennek, meg foglalkozni az egésszel, akkor jobb, ha tápot adsz neki, így legalább nem okozhat neki hiánybetegséget az, ha mondjuk nem kap elég belsőséget.
2015. ápr. 27. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem gond. Mi találtunk egy kiskutyát, amit 3 évesre tippelt az orvos. Megtartottuk, de nem tudom miket evett a régi gazdinál. Kíváncsi lennék, mert érdekes ízlése van, pl a halakat szereti nagyon, ezért azt gondolom horgász lehetett a régi gazdája. Én meg főleg csirkével etetem, azt veszek sűrűbben. Ritkán kap halat is, de amikor van hal, akkor ugrál és bezsong teljesen és kétpofára zabálja. A csirkét meg csak úgy megeszi normálisan. A tápra rá se néz, azt csak akkor hajlandó enni, hogyha 3 napig nem kap semmi mást, mert úgy a harmadik napra már megéhezik annyira, hogy tökmindegy mit rakok elé, mindent megesz. Na de képes 2 napig kivárni, hogy hátha kap mást, így reménykedik.

Van egy másik kutyám is, amit meg én neveltem fel, az megeszi a tápot, és mindent megesz amit a szájába adok, az nem ilyen válogatós.

A kicsi kutya amúgy sokszor felidegesít, hogy elé rakom a kaját és elkezd ott kényeskedni, vagy egyszerűen otthagyja a kaját, bemegy a szobába, aztán a nagykutya odamegy és megeszi amit meghagyott.

2015. ápr. 27. 10:11
 6/6 dakar ***** válasza:
fokozatosan lassan először vegyesen keverd az ételét majd egy idő után vond ki az étrendjéből a nyerset (ha túl hirtelen átállsz gyomorbántalmai lehetnek főleg ha elkapja a cifra de nem a palota)
2015. ápr. 27. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!