Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám döglött patkányt...

A kutyám döglött patkányt evett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Épp nem volt pórázon a kuty, és talált valamit a fűben, odamentem hogy kiszedjem a szájából és láttam hogy döglött patkány/egér, és még el is futott. a lényeg hogy megette sajnos, és nem tudom hogy mérgezett volt-e vagy sem, ráadásul vasárnap délután van, állatorvoshoz se tudom így elvinni, nincsenek korai tünetei ha mérget evett? :S bármilyen tippet vagy segítséget nagyon megköszönök!
2010. febr. 21. 17:53
1 2
 11/12 anonim válasza:

A patkány méregben több fajta van. De, általában lassan őlő mérgek. A patkányok nagyon okosak és a gyorsan őlő mérget rögtön összekötik a patkányméreggel, ezért már a többi nem is eszik belőle, vagy nem a megy a patkány csapda közelébe.

A mérgek véralvadást okoznak. és lassan fejtik ki a hatást, de hatásosan.

A rágcsálóírtók azt mondták, hogy a mérgezett patkány elfogyasztása nem káros a kutyára, mert -a méreg jidegvérűekre hat valamint- másodlagos a méreg hatása a döglöt patkányon keresztül.

Az állatorvos ezt cáfolta, azt mondta igenis halálos lehet a mérgezett patkány elfogyasztása, főleg ha nem idejében kap az állat káliumos kezelést. A belső szerveket roncsolja, májat, vesét, lépet teszi tönkre, agyvérzést okozhat, mivel kivonja a káliumot a szervezetből és sűríti a véret... A kutya viselkedés megváltozása mindenképpen valami problémát jelez, ha felmerül a mérgezett patkány fogyasztása, azonnal orvoshoz kell fordulni. Sajnos tapasztalatból tudom. Tegnap kapta a kutyusom az első kezelkését és remélem még időben...

2010. júl. 7. 10:11
 12/12 Akiteki ***** válasza:
Az enyém egy élőt kapott el, de a biztonság kedvéért az állatorvos adott neki K vitamint.
2010. júl. 7. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!